2020-ieji Klaipėdos rajone: kiek porų sumainė aukso žiedus, kokius vardus rinko naujagimiams?

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais Klaipėdos rajone gimė daugiau nei pusė tūkstančio vaikų, mažiau porų tuokėsi, tačiau ir skyrybų būta mažiau. Ir toliau tėvai nestokoja originalumo – renkasi ir retesnius vardus, pavyzdžiui, Gilberto, Deimono ar Oktavijos.

Santuokų – mažiau

Paslaugų ir civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, 2020-aisiais tuokėsi mažiau porų nei 2019 m. – pernai aukso žiedus sumainė 229 poros, o 2019 m. – 258.

44 santuokos ceremonijos vyko bažnyčioje ir 13 užsienio valstybėse. 47 poros nutarė susituokti savo pasirinktose vietose. Populiariausia vieta vedyboms – prie jūros, čia registruotos 6 santuokos. Taip pat poros dažnai rinkosi įvairias rajono sodybas.

Santuokų gausa pasižymėjo spalio 10-oji – tądien susituokė net 9 poros. 3 iš šių santuokų vyko jaunavedžių pasirinktose vietose.

Praėjusiais metais įregistruota 10 santuokų tarp Lietuvos ir užsienio valstybių piliečių.

99 poros nutarė pasukti skirtingais gyvenimo keliais. Beje, 2019 m. ištuokų būta daugiau – 120.

Renkasi ir išskirtinius vardus

Populiariausias berniukų vardas 2020 m. buvo Herkus. Jis suteiktas 11-ai vaikų. Po 8 berniukus gavo Mato ir Ąžuolo vardus. Taip pat populiarūs buvo Marko, Luko, Augusto vardai – taip pavadinta po 7 berniukus. Po 6 kartus suteikti Leono, Adomo ir Jono vardai.

Populiariausias mergaičių vardas – Amelija, jis suteiktas 9 kartus. Liepos vardu Klaipėdos rajone pavadintos 7 mergaitės, Patricijos – 6, Elijos – taip pat 6, o Lėjos – 5.

Kai kurie tėvai nutarė vaikus pavadinti ir retesniais vardais. Berniukams buvo suteikti vardai Gilbertas, Gantas, Erijus, Taironas, Raigardas, Deimonas, Arijanas, o mergaitėms – Medeinė, Vilnė, Heilė, Leoneta, Liusilė, Oktavija, Vėja, Sintija, Faustė.

Iš viso praėjusiais metais rajone užregistruoti 506 naujagimiai, į apskaitą įtraukta 50 užsienio valstybėse gimusių kūdikių. Panašus kūdikių skaičius buvo ir 2019 m. – 509. Tais metais gimusių mergaičių ir berniukų skaičius buvo panašus, o 2020-aisiais daugiau gimė mergaičių – 266. Berniukų gimė 239.

Net šešiose šeimose gimė dvynių poros. Jauniausiam tėvui ir mamai pernai buvo po 18 metų.

Netekčių – daugiau

Deja, bet praėjusiais metais mirė daugiau gyventojų nei 2019 m. Pernai Anapilin iškeliavo 665 asmenys, o 2019-aisiais – 605.

Tiesa, kadangi civilinės metrikacijos paslaugos suteikiamos nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos, šie duomenys tikrosios rajono demografinės situacijos neatspindi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisvės partijos fanas

Laisvės partijos fanas portretas
O kodėl neskelbiate translyčių , tos pačios lyties vestuvių statistikos? Įžvelgiu diskriminaciją!

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Skaičiau, kad berniukui jau suteiktas Liucipieriaus vardas. Reikia tikėtis, kad ir Ragana atsiras. O visumoje vaikučių vardai ir gražūs ir malonūs.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių