Aktualu: šventinį savaitgalį uostamiestyje – eismo apribojimai

Uostamiestyje vyksiantys Vasario 16-osios ir Klaipėdos šviesų festivalio renginiai koreguos eismą. Savaitgalį pasiekti miesto centrą viešuoju transportu bus patogiau dar ir dėl to, kad kelionės juo nieko nekainuos.

Kai kurie pokyčiai išliks

Ruošiantis šventiniam savaitgaliui, Klaipėdos centre kai kurie eismo ribojimai įsigaliojo jau praėjusį savaitgalį, o šiomis dienomis vairuotojų laukia dar daugiau pokyčių. Kai kurie jų išliks ir iki artėjančios savaitės vidurio.

Daugiausia eismo ribojimų prireiks dėl senamiestyje vyksiančio Šviesų festivalio, kai kuriuos laikinus ribojimus lems ir Vasario 16-osios renginiai.

Automobilių eismas Turgaus g. ruože nuo Mėsininkų iki Vežėjų g. bus draudžiamas iki vasario 19 d. 24 val.

Iki vasario 16 d. vidurnakčio automobiliai negalės riedėti ir Mėsininkų g. dalimi nuo Kepėjų iki Kurpių g.

Visą savaitgalį – nuo penktadienio vakaro iki vasario 16 d. 24 val. eismas bus draudžiamas visame Klaipėdos senamiestyje, išskyrus viešąjį transportą.

Penktadienį ir šeštadienį nuo 17.30 iki 23 val. ir sekmadienį nuo 17.30 iki 22.00 val. bus uždraustas viešojo transporto eismas Tiltų g.

Stovėjimo apribojimai

Taip pat savaitgalį į centrą savais automobiliais atvyksiantieji turės gerai paieškoti, kur palikti transporto priemones, mat numatomi ir mašinų statymo ribojimai.

Iki artėjančio trečiadienio 24 val. automobilius draudžiama rikiuoti Danės g., ties Danės g. 17 namu.

Stovėjimas iki sekmadienio vidurnakčio bus ribojamas ir kai kuriose senamiesčio vietose: Kurpių g. ruože nuo Turgaus iki Mažosios Vandens g., taip pat Kepėjų g. ruože nuo Mažosios Vandens iki Kurpių g., Jono g. ruože nuo Pasiuntinių iki Vežėjų g., Kepėjų g. dalyje nuo Pasiuntinių iki Vežėjų g., Teatro, Turgaus g. nuo Teatro aikštės iki Mažosios Vandens g., Tomo g. nuo Sukilėlių iki Tiltų g.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginiai kiek pakoreguos eismo tvarką Herkaus Manto g.

Sekmadienį nuo 11 iki 13 val. arba kol važiuojamojoje gatvės dalyje neliks žmonių bus uždraustas transporto eismas Herkaus Manto g. ruože nuo Danės g. iki Liepų g. ir Naujojo Sodo g. sankirtos.

Apvažiuos senamiestį

Dėl numatomų transporto ribojimų kiek koreguojamos ir viešojo transporto trasos – autobusams ir maršrutiniams taksi teks aplenkti senamiestį.

Vasario 16-ąją dėl eismo ribojimo Herkaus Manto g. nuo 11 iki 13 val. keisis reguliariųjų reisų autobusų 2, 2A, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 14 ir maršrutinių taksi M5, M6, M8 maršrutai.

Autobusai ir maršrutiniai taksi į šiaurinę miesto dalį patvirtintu maršrutu riedės iki Senojo turgaus žiedo, o paskui suks į Galinio Pylimo g., toliau važiuos Pilies, Naująja Uosto, Naujojo Sodo, Herkaus Manto g. ir toliau – įprastu maršrutu.

Šių maršrutų apvažiavimų ruože keleiviai bus išlaipinami "Pilies", "Teatro" ir "Laikinojoje Atgimimo" stotelėse.

Į pietinę miesto dalį patvirtintu maršrutu autobusai ir maršrutiniai taksi važiuos iki Liepų g., Naujojo Sodo g. ir Herkaus Manto g. sankryžos, o toliau – Naujojo Sodo, Naująja Uosto, Pilies, Galinio Pylimo g. iki Senojo turgaus žiedo ir toliau – jau įprastu keliu.

Šiame apvažiavimų ruože keleiviai bus išlaipinami "Senosios perkėlos" ir "Teatro" stotelėse.

Taip pat senamiestį autobusams ir maršrutiniams taksi teks aplenkti ir penktadienį, šeštadienį nuo 17.30 iki 23 val. bei vasario 16 d. nuo 17.30 iki 22 val.

Šventinį savaitgalį Klaipėdos mieste kelionės viešuoju transportu bus nemokamos.

Veš elektriniai autobusai

Šiemet pasirūpinta ir Klaipėdos šviesų festivalio lankytojais iš kitų miestų.

Pranešama, kad festivalio dienomis į uostamiestį atvykstančius traukinius geležinkelio stotyje pasitiks Klaipėdoje gaminami elektriniai autobusai "Dancer" ir iki festivalio epicentro senamiestyje veš nemokamai.

Nemokamų elektrinių autobusų grafikas yra suderintas su atvykstančiais traukiniais.

Klaipėdos šviesų festivalyje elektriniai autobusai "Dancer" keleivius veš pirmą kartą.

Jie iš traukinių stoties važiuos iki Biržos tilto. Vasario 14, 15 ir 16 d. nuo traukinių stoties autobusai pajudės 10.05, 10.56, 15.02, 16.28, 17.14, 19.20, 19.44 ir 21.02 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvau šventėje

Buvau šventėje portretas
Kiek norit laikinų ženklų sustatykite, bet klaipėdos neišauklėtiems vairuotojams jei nepastatytas patrulis tai ženklus ignoruoja..nejaugi nepasimokyta nuo juros šventės...

Valentinas

Valentinas portretas
nuo kada Valentinas pasidarė valstybinė šventė, mieste daug kur iškeltos vėliavos, o gal čia Narkievičiaus vizito progai mestą papuošė ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių