Anksčiau už žibutes pražydo sakuros

  • Teksto dydis:

Nedideliuose induose - tikslios Japonijos vyšnių kopijos. Maži medeliai - sakurų bonsai Kretingos rajone jau seniai krauna žiedus, praneša LNK žinių tarnyba.

Pirmuosius parodė dar pernai lapkritį. Ir nuo tada vis leidžia naujus pumpurus ir juos skleidžia. Nors šiaip miniatiūrinės sakuros tokiu metu dar nežydėdavo. Žiedus kraudavo kovo pabaigoje.

Šarūnas Kasmauskas, japoniško sodo vadovas: "Šiemet  kažkokia kvaila situacija. Šilta. Žydi realiai jau antras mėnuo ir dar pilna krauna pumpurų, kasdien vis daugiau skleidžiasi. Džiugu. Ankščiau nei žibutės pražydo".

Kretingos rajone įsikūrusiame japoniškame sode auga apie pusę tūkstančio sakurų. Ir ne tik bonsai, bet ir didieji sakurų medžiai jau skleidžia žiedus. O viena rūšis irgi pražydo net pernai lapkritį. Ir žydi iki šiol.

"Kaip vienas žmogus juokavo  - žiema baigiasi tada, kai baigia žydėti sakuros. Bet čia tik viena veislė, kuri keistai visą žiemą žydėjo. Nes realiai neturėjom žiemos. O kitos sakuros ruošiasi, bet jos žydės artimiausi metu. Šiemet sezonas bus mėnesiu anksčiau nei pernai", - sako Š. Kasmauskas.

Pumpurų sakuros turi daug. Jeigu bus pakankamai drėgmės - balandį baltuos visos. Nors įprastai žeidus jos praskleisdavo gegužės pirmą savaitę. Pražysdavo Motinos dienai. Bet jau pernai žydėjo anksčiau, nes kasmet pavasaris - vis ankstyvesnis.

Tik, pasak japoniško sodo savininko, tokia šilta žiema gamtai nėra gerai.

"Labai blogai yra gamtai, nes atsiranda kenkėjų. Jų atsiranda ne viena vada, o 2-3. Ir nespėja kovot paukščiai", - sako Š. Kasmauskas.

Japoniškame sode žiedais puošiasi ir geltonžiedės sedulos, ir putinai. O tik besibaigiant kovui ankščiau pražysdavusios kai kurios azalijos jau meta žiedus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

durnių laivas

durnių laivas portretas
Užpisot jau su tom savo sakurom. Lietuviškos žydinčios vyšnios žymiai gražiau atrodo, bet debilams svarbu kitoniškai, kad ir nežmoniškai...

kad

kad portretas
Kam jos reikalingos,obelys taip pat gražiai žydi :)

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
didziule sensacija kaip prazydo taip ir nuzydes
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių