Pereiti į pagrindinį turinį

Ant paplūdimio tako – spąstai poilsiautojams

2012-07-30 11:05
Ant paplūdimio tako – spąstai poilsiautojams
Ant paplūdimio tako – spąstai poilsiautojams / Vytauto Petriko nuotr.

Į Pirmosios Melnragės paplūdimį centriniu taku einantys poilsiautojai turėtų būti atidūs, kad nesusižalotų kojų. Pasibaigus medinių lentelių keliui, čia lieka atviras betonas.

Iš pradžių eidami mediniu taku poilsiautojai vėliau nepastebi atpustyto betono ir susižaloja kojas. Dėl patirtų sužalojimų ne vienas jų kreipėsi pagalbos į gelbėtojus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Milda Enciutė tvirtino, kad lėšų takui suremontuoti nėra.

„Dar nežinome, kiek tiksliai sumokėsime už panduso ir medinių laiptų įrengimą neįgaliesiems skirtame pliaže“, – tvirtino M.Enciutė.

Medinių takų atnaujinimui nemažai lėšų buvo skirta pernai pavasarį. Buvo atnaujintas ir pagrindinis takas, vedantis į Pirmosios Melnragės paplūdimį. Sena mediena buvo likusi tik jo gale.

Tačiau siautusios audros suniokojo tako galą. Tad teko nuimti medieną ir sutrumpinti taką.

Pasak M.Enciutės, pavasarį betoninė tako dalis buvo užnešta smėliu. Atrodė, kad poilsiautojams bėdų nekils. Tačiau, judant smėliui, betoninė dalis vėl atsivėrė.

„Prieš kelias dienas vykau apžiūrėti paplūdimių. Neatrodė, kad atpustyta betoninė tako dalis galėtų kelti grėsmę poilsiautojams. Žiūrėsime, ką galime padaryti“, – žadėjo vyriausioji specialistė.

M.Enciutė atkreipė dėmesį, jog poilsiautojai turi atidžiau žiūrėti, kas yra po kojomis, kad ant ko nors neužliptų. Ypač Pirmosios Melnragės paplūdimyje.

„Šio pliažo smėlyje daug šakelių. Rangovai šakas bandė grėbti, tačiau pravažiuoja gelbėtojai, praeina žmonės, ir jos vėl išlenda“, – tvirtino vyriausioji specialistė. Ji taip pat užsiminė, kad neatidūs žmonės gali susižaloti bet kur – ne tik paplūdimyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų