Pereiti į pagrindinį turinį

Ant prekystalio – rusiški vaistai

2009-03-17 09:00
Ant prekystalio – rusiški vaistai
Ant prekystalio – rusiški vaistai / Policijos nuotr. Įvairovė: iš kretingiškės prekeivės pareigūnai atėmė du maišus įvairių sveikatai ir grožiui skirtų preparatų.

Kretingos turgavietėje rusiškais vaistais bei maisto papildais prekiavusi moteris užsitraukė pareigūnų nemalonę. Iš jos atimti du maišai įvairių medikamentų.

Apie išplėtotą prekybą rusiškais vaistais Kretingos turgavietėje policija gavo informaciją savais kanalais. Šeštadienį uostamiesčio Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos (ENTT) pareigūnai su muitinės Kriminalinės tarnybos darbuotojais nuvažiavo patikrinti pranešimo.

Pareigūnus nustebino 45 metų kretingiškės turėtų medikamentų pasiūla. Ant prekystalio, rankinėse bei automobilio bagažinėje jų buvo tiek, kad vargiai būtų tilpę į du bulvinius maišus.

Vakar visą dieną ENTT pareigūnai su Vaistų kontrolės tarnybos darbuotojais rūšiavo ir skaičiavo iš kretingiškės paimtas prekes. Tikimasi, kad vaistų žinovai surūšiuos jas ir išaiškins, kurie jų yra vaistai, o kurie maisto papildai.

Tik ekspertai gali išaiškinti, ar tarp moters turėtų medikamentų yra draudžiamų pardavinėti Lietuvoje. Be to, specialistai turėtų išaiškinti, ar tarp paimtų produktų nėra falsifikatų ar dėl blogų laikymo sąlygų galinčių turėti nepageidautiną poveikį medikamentų. ENTT pareigūnų tikinimu, dažniausiai falsifikuojami vyrų lytinę potenciją didinantys vaistai.

Kretingiškė neturėjo ne tik leidimo prekybai, bet ir medikamentų įsigijimą patvirtinančių dokumentų. Moteris tikino, jog tepalus, tabletes, sirupus, kapsules pirkusi turgavietėje, tačiau tai pareigūnų neįtikino.

Jeigu tarp iš kretingiškės atimtų prekių nebus rasta psichotropinio poveikio vaistų, jai gresia tik administracinė atsakomybė bei bauda nuo 3 iki 6 tūkst. litų.

Uostamiesčio turgavietėse taip pat prekiaujama rusiškais medikamentais, tačiau, pareigūnų tikinimu, kur kas mažesniais mastais.

Rusiški vaistai bei maisto papildai tarp Lietuvos pirkėjų vis dar labai paklausūs dėl gerokai mažesnės kainos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų