Ant šulinių dangčių Palangoje – sena simbolika

Akylus Palangos svečius nustebino Lietuvos Tarybų Socialistinės Respublikos ženklai, kuriuos pastebėjo naujai rekonstruotoje Kretingos gatvėje. Paaiškėjo, jog milijonus kainavusios įvažos projektuotojai nenumatė keisti sovietinių laikų metalinių dangčių, todėl kurorto prieigas tebepuošia neegzistuojančios valstybės atributai.

Palangos įvaža buvo rekonstruota iš esmės – eismo juostos buvo praplatintos, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, atsirado turbožiedinės sankryžos.

7 mln. eurų vertės Lietuvos automobilių kelių direkcijos skelbtą užsakymą laimėjo įmonė "Hidrostatyba", dirbusi jungtinėje veikloje su įmone "Šilutės automobilių keliai".

Įmonės "Hidrostatyba" projektų direktorius Gediminas Zumaras aiškino, kad veikiausiai šie dangčiai liko dėl to, jog projekte buvo numatyta nekeisti šių šulinių ir jų dangčių.

Gediminas Zumaras. Vytauto Petriko nuotr.

"Kiek pamenu, buvo vienoje ar kitoje vietoje nurodyta pažeminti ar paaukštinti pačius šulinukus, tačiau veikiausiai senieji dangčiai liko, nes nebuvo liečiami patys šuliniai. Jei projektuotojas nurodė neliesti, taip ir darėme. Naujai įrengtų šulinių tikrai neuždengėme nežinia iš kur paimtais dangčiais su sovietine simbolika. Turbūt Lietuvos Respublika, taupydama lėšas, juos ir paliko", – paaiškino G.Zumaras.

G.Zumaras pastebėjo, jog šulinių dangčių su sovietine simbolika galima aptikti kone kiekviename mieste.

"Vilniuje taip pat daug sovietinių ženklų, kareivių skulptūrų buvo. Mes šių ženklų tikrai nepiešėme. Jei būtų projekte numatyta nupiešti tokį ženklą, gal būtume paklausę, bet vis tiek piešę, nes taip nurodo Statybos įstatymas", – juokėsi G.Zumaras.


Šiame straipsnyje: Gediminas ZumarasPalangašulinių dangčiaisovietiniai ženklaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ligoniams paaiškinu,

Ligoniams paaiškinu, portretas
Viską, kas sukurta ar pastatyta LTSR laikais - reik nugriaut ar kitaip sunaikint ir dar, remiantis idijotų logika, reik sunaikint visus kas tuo laikotarpiu gimė. Va, tuomet apims visuotinis gėris, palaima, taika ir ramybė.jau ir pilnatis baigėsi, o kvailiai vis lenda iš visų pašalių, Gal psichiatrinės ligoninės išleido visus prieš rinkimus į laisvę?

pastebėjau

pastebėjau portretas
po karo atrestauruojant Gedimino pilį, buvo panaudotos sovietmečio plytos......manau reikės griauti

Durniu gauja

Durniu gauja portretas
Atvaziuji i Palanga ir i suliniu dangcius tik ziuri ir ieskai ar kazkur kazkas neuzrasyta. IDIOTU GAUJA.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių