Antrasis pasaulinis karas vis primena apie save – likviduoti du sprogmenys

Ketvirtadienio pavakarę išminuotojai turėjo darbo. Vakarų Lietuvoje jiems teko neutralizuoti ir sunaikinti du Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenis. Vienas jų rastas uostamiesčio pakraštyje, šalia gyvenamojo kvartalo.

Ketvirtadienį apie 17 valandą Klaipėdos šiaurinėje dalyje, privačių namų kvartale, Ragainės gatvėje, įvestas planas „Skydas“.

Sprogmuo rastas statomo daugiabučio statybvietėje. Atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai konstatavo, kad aptikta 50 kg aviacinė bomba.

Išminuotojai nusprendė sprogmenį pervežti į Kairių poligoną. Evakuoti gyventojai iš daugiabučio, esančio už 50 m nuo sprogmens radimo vietos.

Išminuotojai palydėti iki Kairių poligono, kur sprogmuo buvo sunaikintas.

Tą pačią pavakarę, maždaug po valandos, kai Klaipėdoje buvo aptikta ir sėkmingai sunaikinta aviacinė bomba iš Klaipėdos, išminuotojai skubėjo į Akmenės rajoną, Papilės seniūniją, Gumbakių kaimą, kur apie 18 val. irgi įvestas planas „Skydas“.

Atvykę J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai Antrojo pasaulinio karo laikų 50 mm minosvaidžio miną sunaikino vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten

Ten portretas
Dar daug darbo turės išminuotojai. Ačiū jiems už darbą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių