Antroji Jūros šventės diena: smalsuolių dėmesį traukia ir pramogos, ir pareigūnų darbo ypatumai

Panašu, kad Jūros šventė tampa saugesne, ramesne, blaivesne ir malonesne didelio triukšmo nemėgstantiems žmonėms. Iki šeštadienio vakaro neužfiksuota didesnių nelaimių ar nusikaltimų.

„Kol kas ramu, gyvename be incidentų. Aš tikiu, kad tokia bus visa šventė“, – teigė pareigūnų darbą šventės plote koordinuojantis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos vadovas Darius Petraitis.

Šeštadienio popietę miesto senamiestį ir jo prieigas apėmusioje dalyje vyravo maloniai tingi nuotaika. Žmonės stengėsi aplankyti visas vietas, kur vyksta renginiai, todėl gyva šventės dalyvių upė sroveno ratu palei Dangės krantines, Danės, Tiltų gatvėmis ir per piliavietę link Kruizinių laivų terminalo.

Tarp švenčiančiųjų beveik nesimato apgirtusių, o ir alaus nusipirkti galima tik keliose vietose.

Daugelis ir vakarėjant dar žvalgosi į mugės prekeivių palapines, malonus oras, leidžia neskubėti.

Pareigūnai, Atgimimo aikštėje įsirengę mobilųjį punktą, sunkiai atsigina lankytojų. Smalsuoliai vis prašosi į vidų, todėl policininkams vis tenka pasakoti, kad tai ne areštinė ir ne laikinam sulaikymui skirtas autobusas, o savotiškas policijos komisariatas ant ratų. Sprendimas jį atvairuoti iš Vilniaus pasiteisino su kaupu, pareigūnai gali operatyviau reaguoti į įvykius.

Per šeštadienį į policininkus kreipėsi tik viena moteris, kuri per vėlai suprato, kad vagis atitraukė jos kuprinės užtrauktuką ir pagrobė piniginę.

Aikštėje veikia ir pirmosios pagalbos postas, jame dirba jaunieji Maltos ordino savanoriai. Baigę paramedikų kursus jaunuoliai pasakojo, kad keliems žmonėms teko užklijuoti nepatogių batų nutrintas nuospaudas, sumušimų nugriuvus žaizdas. Be to, jaunieji maltiečiai moko smalsaujančius kaip suteikti pirmąją pagalbą ir išgelbėti gyvybę.

Šventė tęsiasi, jos dalyvių dar laukia įdomiausi renginiai, truksiantys iki vidurnakčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Važiavau sekmadienį į šventę. Gal kad dienos viduryje, bet viskas vyko tikrai kultūringai. Ir mugė buvo tikrai turtinga ir geresnės kokybės prekės.

Tm

Tm portretas
Alų gėrė turbūt kiekvienas. Čia ne jūros, o alaus šventė. Nieko daugiau ir nematysi pas žmonių rankose, alus ir cigaretės. Kažkokia šėtono irštva, ne šventė.

.

. portretas
sudas ne svente
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių