Antros Velykos – be artimųjų: Klaipėdos pareigūnai šventines dienas dirbs ištisą parą

Velykas švęsime nelankydami savo pagyvenusių tėvų, nevažiuosime toliau savo rajono pramogauti, nesusitiksime su giminaičiais ir draugais. Policininkai žada patikras visas tris šventines dienas ir tikina dirbsiantys ištisą parą.

Laukia karštas savaitgalis

Panašu, policininkai nusiteikę labai griežtai kontroliuoti judėjimą. Vien Klaipėdoje kiekvieną ilgojo savaitgalio parą budės nuo 12 iki 14 policijos ekipažų, o visoje šalyje kasdien dirbs apie 1,5 tūkst. pareigūnų ir jų talkininkų.

Policijai postuose padės karo policija, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai ir kiti socialiniai partneriai.

„Reidai bus rengiami visą parą bet kurioje miesto vietoje, o postuose ketinama tikrinti ir įvažiuojančiuosius, ir išvažiuojančiuosius iš Klaipėdos. Kur bus postai, atskleisti negalime. Veiks ne tik stacionarūs, bet ir mobilūs patikros postai. Bet kur mieste ir už jo ribų pareigūnai gali sustabdyti ir patikrinti. Rajonuose pareigūnai taip pat dirbs intensyviai, ketinama tikrinti prie visų pagrindinių įvažų į centrus, mobilieji postai veiks ir rajonų keliuose“, – tikino Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Reidai bus rengiami visą parą bet kurioje miesto vietoje, o postuose ketinama tikrinti ir įvažiuojančiuosius, ir išvažiuojančiuosius iš Klaipėdos.

Patikros vyks geležinkelio stotyse. Keliaujantieji autobusais gali būti patikrinti ne stotyje prieš kelionę, o prie įvažos į savivaldybes. Tai reiškia, kad pareigūnai gali patikrinti maršrutiniais autobusais keliaujančius asmenis jau įpusėjus ar besibaigiant kelionei.

Grįžo autobusu

Policijos atstovė paminėjo prieš porą dienų nutikusį atvejį, kai Šventojoje pareigūnai privažiavo prie automobilio, kuriame sėdėjo keturi asmenys.

Policininkai pasidomėjo, iš kur ir ko vyrai atvyko į pajūrį. Paaiškėjo, kad jie atvažiavo iš Kauno. Vyrai neturėjo nė vienos kelionę pagrindžiančios priežasties.

Andromeda Grauslienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Trys keleiviai buvo gerokai įkaušę, o vairuotojas – blaivus, bet jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Neblaiviems vyrams skirtos 500 eurų baudos, nes girtumas vertinamas kaip sunkinanti atsakomybę aplinkybė, blaivus vyras už karantino reikalavimo nepaisymą nubaustas 250 eurų bauda.

Kauniečių nuotykis baigėsi jiems netikėtai – automobilis užkeltas ant vilkiko, patys vyrai namo grįžo viešuoju transportu.

Viešbučiuose – tik savi

Žmonės, kurie iš anksto rezervavo kambarius viešbučiuose, turėtų gerai pagalvoti, ar jiems pavyks pailsėti. Viešbučiai gali teikti apgyvendinimo paslaugas, bet tik tos savivaldybės gyventojams.

„Viešbučio rezervacija nėra pateisinama priežastis iš toliau atvykti į pajūrį velykiniam savaitgaliui, nebent žmogus yra žiedinės savivaldybės gyventojas. Vyriausybės nurodyme yra apibrėžtos labai konkrečios išimtys, ši informacija skelbiama labai plačiai, tad pasakymas, kad žmogus nežinojo apie draudimus, būtų netiesa. O ir įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės“, – tikino A.Grauslienė.

Spręs vyresnieji

Pareigūnai priminė, kad vienišus, senyvo amžiaus ligotus asmenis lankantys giminaičiai gali pas juos važiuoti tik tokiu atveju, jei patys neturi jokio socialinio kontakto, tai yra gyvena vieni ir dirba iš namų. Tokius atvejus pareigūnai vertins individualiai.

Kelionės pagrįstumą pareigūnai turi galimybę patikrinti per 10 dienų. Jei paaiškėtų, kad kurios nors sąlygos žmogus nesilaikė, jis gali būti baudžiamas administracine nuobauda.

Kiekviename kontrolės poste yra jo vyresnysis, šis pareigūnas sprendžia visus klausimus, o ypač jeigu kyla nesutarimų dėl posto kirtimo.

Kai susiduriama su ypatingais atvejais, keliaujantys žmonės gali prašyti, kad aiškinantis dalyvautų ir posto vyresnysis pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasys

Stasys portretas
O kada fntt reidas bus patikrinti graslienes vyra kuris mokescius sliepe?

asas

asas portretas
netures kur babkiu deti

Budelis

Budelis portretas
Kada bus keliama baudziamoji byla "vyriausybei" uz genocida Lietuvos zmonems? Ju nevyke veiksmai giliai pakenke visiems gyventoju sluoksniams.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių