Antstolio G. Kairio bylas perėmė kolega A. Selezniovas

Reikalų su Klaipėdoje dirbusiu antstoliu Gintaru Kairiu turėję žmonės klausinėja, kur jis dingo. Oficialiai skelbiami antstolio telefonai neveikia, jo biuro durys užrakintos.

Pagyvenusi klaipėdietė Irma tikino negalinti normaliai gyventi, nes visos jos turimos banko sąskaitos užblokuotos. Tai padaręs ne vieną išieškojimo bylą vykdęs G.Kairys, tačiau susisiekti su juo moteriai pastaruoju metu nesiseka.

„Negaliu vaikščioti, esu neįgali. Jei turiu skolų, tai nereiškia, kad nebeturiu teisės gyventi. Man reikia ne tik maisto nusipirkti, bet ir dantis susitaisyti. Norėjau pasikalbėti su antstoliu, kaip man derėtų pasielgti, kad galėčiau išspręsti keblią situaciją“, – guodėsi moteris.

Ji pasakojo paskambinusi į Antstolių rūmus, bet išgirdusi vienintelį patarimą – skaityti spaudą,kur parašyta, kas atsitiko G.Kairiui.

Antstolių rūmų atstovė spaudai Dora Petkauskaitė paaiškino, kaip Lietuvos antstolių rūmų tinklalapyje ieškoti informacijos apie dominantį antstolį.

Pasirodo, G.Kairys nuo šių metų liepos 23 dienos nebedirba, jo įgaliojimai pasibaigė paties prašymu.

„Jo administruoti dokumentai bei lėšos (nebaigtos vykdyti vykdomosios bylos ir kiti dokumentai, išieškotos, bet neišmokėtos piniginės lėšos, perimtas, bet išieškotojams neperduotas turtas, nebaigtose vykdomosiose bylose gautos ir nepanaudotos vykdymo išlaidos, antstolio archyvas) 2019 m. birželio 27 d. teisingumo ministro įsakymu perduoti antstoliui Aleksandrui Selezniovui“, – skelbia įrašas.

Antstolis A.Selezniovas dirba S.Daukanto g. 13A-14. Jis patikino, kad ši svarbi informacija skelbiama ant buvusio antstolio G.Kairio biuro durų S.Šimkaus gatvėje 2.

Jeigu klientams išsiųsiu dar ir informacinius pranešimus apie tai, kad perimu jų bylas, tai bus papildomos išlaidos.

„Jeigu klientams išsiųsiu dar ir informacinius pranešimus apie tai, kad perimu jų bylas, tai bus papildomos išlaidos, nežinau, ar tai atitiks ekonomiškumo ir protingumo kriterijus. Ko gero, ne. Jei žmonės skambins telefonu, nelabai kuo jiems galėsime padėti. Pernai įsigaliojęs duomenų apsaugos reglamentas mums neleidžia telefonu, neįsitikinus žmogaus asmenybe, suteikti informaciją. Todėl pats interesantas ar įgalioti jo šeimos nariai turėtų padėti mums bendrauti ir pateikti mums informaciją, kokiais būdais saugiai galėtume bendrauti ir dalintis informacija. Būtina tai padaryti, vėliau galėtume jau bendrauti elektroniniu paštu ar kitais būdais. Bet jeigu žmogus neateina ir tokių prašymų nepateikia, kaip mes galime identifikuoti, su kuo kalbame. Suprantu, kad nepatogumų yra, bet ne aš juos sugalvojau, aš tik vykdytojas“, – paaiškino A.Selezniovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimuks

Klausimuks portretas
tai kur mano bylos iš brigitos tamkevičienės nukeliavo, gal pas Selezniovą?

Karvute

Karvute portretas
O kaip ta anstole kur mnisteris atleido? Dirba lyg nieko

Elena

Elena portretas
Butu keista jai ne perimtu.Tas dar toks veikejas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių