Apdovanojimas už metų darbus skiriamas bendruomenėms

  • Teksto dydis:

Apdovanojimas už reikšmingus neatlygintinus metų darbus šiemet atiteks Klaipėdos bendruomenėms. Savivaldybės tarybos kolegija pritarė tokiam mero Vytauto Grubliausko siūlymui, tad bendruomenių atstovai minint Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną bus pakviesti priimti garbingą įvertinimą – Klaipėdos miesto vėliavą. Apdovanojimas bus įteiktas 6-ias bendruomenes vienijančios Klaipėdos bendruomenių asociacijos (KBA) atstovams.

Anot mero, bendruomenių veikla pastaraisiais metais tapo ypač aktyvi ir reikšminga.

„Bendruomenės vis labiau matomos ir girdimos tiek sprendžiant kiekvienam klaipėdiečiui aktualius klausimus bei problemas, tiek telkiant gyventojus, kviečiant į renginius, konferencijas, diskusijas. Aktyvios bendruomenės vis labiau įsitraukia į savivaldos veiklą bei sprendimų priėmimo procesus, o dėl to laimime visi –nuomonių, pasiūlymų ir diskusijų įvairovė visada veda į maksimaliai geriausią rezultatą. Nors apdovanojimas bus įteiktas Klaipėdos bendruomenių asociacijos atstovams, tai simbolinis visų Klaipėdos bendruomenių įvertinimas“, – sakė V. Grubliauskas.

Pastaraisiais metais Klaipėdos gyventojų bendruomenių skaičius padvigubėjo – 2017-aisiais jų buvo 7, o dabar jau 14. Daugelis miesto gyventojų galėjo dalyvauti bendruomenių organizuotose diskusijose ir konferencijose, kultūriniuose ir sportiniuose renginiuose, o Paupių bendruomenės nunerta Kalėdų eglutė garsino Klaipėdą visoje Lietuvoje. Ypač aktyvios miesto bendruomenės buvo identifikuojant potencialius miesto taršos šaltinius bei raginant atsakingas institucijas spręsti taršos problemas, taip pat diskutuojant dėl miesto bendrojo plano koncepcijos.

Ypač svarbu tai, kad ir pačios bendruomenės ėmė telktis. 2018 metų balandžio mėnesį įsikūrė Klaipėdos bendruomenių asociacija, kuri šiuo metu vienija Paupių, Girulių, Klaipėdos senamiesčio gyventojų, Žvejybos uosto, Berželio bei Smeltės bendruomenes, kandidatai – Marių ir naujai įkurtos I Melnragės bei Danės bendruomenės. Klaipėdos bendruomenių asociacija yra Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos narė. Ši organizacija siekia burti gyventojus į vieningą bendruomenę, padėti jiems efektyviau bendradarbiauti su vietos savivalda ir patarti sprendžiant svarbius klausimus, paskatinti dalyvaujamosios valdysenos principų taikymą vietos savivaldos sistemoje, taip užtikrinant darnią miesto plėtrą, įsitraukusių piliečių dalyvavimą savivaldos sprendimų priėmime.

Apdovanojimas už reikšmingą metų darbą ar darbus kasmet skiriamas labiausiai uostamiesčiui nusipelniusiems asmenims bei organizacijoms ir įteikiamas minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Šiemet Klaipėdos bendruomenės bus apdovanotos šeštadienį, 12 val. Atgimimo aikštėje vyksiančio minėjimo metu. Pernai šis apdovanojimas buvo skirtas menininkei Aidai Raimondai Pečeliūnienei už 2017 metais sukurtą ir Klaipėdai dovanotą lėlių parodą „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai čia

Gerai čia portretas
Kulikauskas prasisukoooo...oi bus paramos oi bus..jau valdontieji įvertino reiškia eina kap sviestu patepta.O jūs žiopliai katri net nežino ka anų vardu keli veikėjai veikia toliau miegokit
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių