Apdovanojo Kalėdų eglučių kiemelio kūrėjus

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje buvo iškilmingai apdovanoti Kalėdų eglučių kiemelio kūrėjai.

Kiemelio lankytojų ir komisijos sprendimu, pirmąją vietą užėmė "Draugų eglutė", antrą vietą pelnė asociacija Paupių bendruomenė, trečios vietos laimėtojais tapo Klaipėdos priešgaisrinė gelbėtojų tarnyba.

Tradicija tapusioje šventėje, kuri šiemet vyko jau devintąjį kartą, buvo galima išvysti net 43 įvairias žaliaskares.

Jas pamatyti gyvai klaipėdiečiai galėjo nuo gruodžio 6 d. O už labiausiai patikusias eglutes buvo kviečiami balsuoti iki sausio 3-iosios.

Trečius metus iš eilės eglutės buvo dabinamos tvariai – joms puošti buvo naudojamos gamtinės medžiagos, kurios, konkursui pasibaigus, surinktos ir tinkamai išrūšiuotos.

Dar viena šios šventės tradicija – apdovanojamas eglučių kiemelio naujokas. Šį kartą naujoko nominacija ir bibliotekos suvenyrai atiteko Klaipėdos kultūrų ir komunikacijų centrui.

Pirmą kartą įsteigtas specialus prizas ir vienam dalyvavusių vaikų darželių. Per padėkos popietę apdovanotas lopšelis-darželis "Pušaitė".

Šventės metu I. Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė dr. Laura Juchnevič padėkojo renginio dalyviams už dalyvavimą bei džiaugėsi, kad originaliomis eglutėmis grožėjosi per 5 tūkst. kiemelio lankytojų.

Per padėkos popietę skambėjo S. Šimkaus konservatorijos džiazo studijos choro atliekami kūriniai, vyko Edvino Špeto filmuko apie tvarumą "Mobius" peržiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai tik pažymėjimus davė

tai tik pažymėjimus davė portretas
kad jie tipo šaunuoliai? O kaip materialinis įvertinimas?

Tikrai šiemet

Tikrai šiemet portretas
eglutės buvo kažkas tai tokio..Gražios ir su išmone. Puikiai tiko gaudant Kalėdinę Dvasią. Ilgai rinkau kuri iš jų gražiausia ir galų gale padariau išvadą kad būtent bibliotekos darbuotojų eglutė su pasakų knygos pojūčiu, su žiburėliu, man yra gražiausia. Ačiū jums. Tokios emocijos labai reikalingos šiuo sunkiu ir neramiu laikotarpiu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių