Apdovanotos gražiausios bibliotekos eglutės

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje nupuoštos beveik mėnesį uostamiesčio gyventojus džiuginusios žaliaskarės. Lankytojai išrinko jiems labiausiai patikusias eglutes.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje nupuoštos beveik mėnesį uostamiesčio gyventojus džiuginusios žaliaskarės. Lankytojai išrinko jiems labiausiai patikusias eglutes.

Kalėdų eglučių alėja Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje suspindo dar nė neįpusėjus gruodžiui.

Originaliai papuoštos žaliaskarės klaipėdiečių ir miesto svečių akis džiugino iki pat Trijų karalių šventės.

2015-aisiais kiemelyje padabinta daugiau medelių nei 2014 m. Tuo pasirūpino maždaug dvi dešimtys įvairių organizacijų, įstaigų ir privačių asmenų.

Bibliotekos lankytojai galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusią žaliaskarę.

Anot bibliotekos Regionų bibliotekų ir kultūros vadybos skyriaus vedėjos Daivos Nakrošienės, šiemet daugiausia skaitytojų simpatijų sulaukė kavinės "Pauzė" eglutė, pagaminta iš kėdžių.

Antrą vietą užėmė salono "Garso harmonija" eglutė. Ji buvo sukonstruota iš vinilinių plokštelių, kurios ne tik sukosi, bet ir švietė.

Trečioji vieta už širdelių žaliaskarę atiteko Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos skyriaus komandai.

Laimėtojams buvo įteikti S.Jokužio leidyklos-spaustuvės, Klaipėdos koncertų salės ir bibliotekos prizai.

Išskirtinė bibliotekos įsteigta dovana – didelis šakotis atiteko Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos Klaipėdos krašto atstovams.

D.Nakrošienė pastebėjo, kad šiemet eglučių alėja sulaukė itin daug lankytojų dėmesio, todėl kiemelį atvirą buvo nuspręsta laikyti net sekmadieniais, kai biblioteka nedirba.

"Mus pasiekė nepaprastai geri atgarsiai ir žmonių įvertinimai. Kai kurie netgi gailisi, kad alėja taip greitai nupuošiama", – teigė pašnekovė.

Neabejojama, kad eglutės bibliotekos kiemelyje nušvis ir kitąmet.

Tarp poros dešimčių kalėdinių medelių puikavosi ir dienraščio "Klaipėda" žaliaskarė.

"Tai iš tiesų puiki proga ne tik visiems mums, dienraščio darbuotojams, smagiai praleisti laiką kartu puošiant eglutę, bet ir pasveikinti ištikimiausius skaitytojus. Žinoma, dalyvausime ir kitais metais", – teigė dienraščio rinkodaros projektų vadovė Ieva Jašinskienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių