Apklausa dėl Šviesų festivalio: klaipėdiečiai gali išreikšti nuomonę

Verdant diskusijoms dėl kylančių energijos resursų kainų, uostamiestyje svarstoma atsisakyti tradicinio Šviesų festivalio. Miesto vadovas Vytautas Grubliauskas šią savaitę paskelbė apklausą, kurioje miestiečiai gali išreikšti savo nuomonę.

Taupyti – ne problema

Klaipėdiečiai išreiškė nuomonę ne tik paspausdami "taip" arba "ne", bet ir rašė po apklausa esančioje komentarų skiltyje.

Pagal komentarus, kurių vos per kelias dienas atsirado apie 100, gyventojams Šviesų festivalis šiemet nebūtinas. Daugelis sutinka, kad sprendimas atsisakyti renginio būtų protingas, nes dabar – metas taupyti.

"Vienerius metus galime ir pataupyti, manau, nieko baisaus nenutiks, o miestui pinigai reikalingi", – komentavo Aronas.

"Tikrai nebūtina, būkime protingi ir realiau žiūrėkime į susidariusią situaciją. Susikurkime visi jaukią šventę namuose", – siūlė Meilė.

"Jeigu pataupysime ir renginys neįvyks, niekam nieko blogo neatsitiks, o sutaupytus pinigus galima skirti gyvybiškai svarbiems dalykams", – svarstė Diana.

Parama reikalinga Klaipėdai?

Vienas pasiūlymų – skirti sutaupytas lėšas Ukrainai.

"Kad Klaipėdos šviesa padėtų įveikti okupantų nešamą tamsą", – rašė Bernardas.

Vieni šiai minčiai pritarė, kiti piktinosi, esą ir Klaipėdoje yra daugybė žmonių, kuriems reikalinga pagalba, tad nereikėtų visiems aukoti.

"O savo gyventojų palaikymui paaukoti – be šansų? Žmonės skurde gyvena", – skundėsi Julija.

Tačiau festivaliui neįvykus, pinigai nebūtų paaukoti.

"Jeigu projektas bus atšauktas, mes tų pinigų ir neturėsime", – sakė viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" Komunikacijos ir rinkodaros vadovė Živilė Putnienė.

Eglė Šulskė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ieško alternatyvų

Pasak įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorės Eglės Šulskės, Šviesų festivalio alternatyvų jau ieškoma.

"Natūralu, kad dėl objektyvių priežasčių vyksta svarstymai. Net Šviesų festivalio pavadinime užkoduota, kad jam yra reikalinga elektros energija. Miestas, kaip ir visa Europa, susiduria su energetine krize. Mūsų įstaigos darbas – irgi reaguoti. Mes reaguojame, darome, ieškome kitokio varianto", – teigė E.Šulskė.

Mes reaguojame, darome, ieškome kitokio varianto.

Kadangi "Klaipėdos šventės" priklauso Tarptautinei šviesų festivalių asociacijai, svarstoma, ar vertėtų imti pavyzdį iš kitų Europos miestų.

"Matome, kad visi šviesų festivaliai Europoje, konkrečiai Berlyne ir Amsterdame, adaptuojami ir eina su tvarumo ir atsinaujinančios energijos žinia. Pati situacija padiktuoja temą arba kryptį, kuria turėtume žiūrėti. Šiuo atveju nesame išimtis, galvodami apie alternatyvą, gręžiamės į šias temas – tvarumą ir atsinaujinančią energiją", – paaiškino direktorė.

Kalėdos irgi bus kitokios

Kalėdinių renginių organizavimo konkursą laimėjo "Klaipėdos šventės", tad jų atsakomybė bus ir miesto eglutė. Siekiant sutaupyti elektros, šviečiančios girliandos bus uždegamos tik vakarais.

"Šiais metais statysime gyvą eglę, kuri bus papuošta LED lemputėmis. Labiau elektrą taupančio puošybos elemento šiandien galbūt nėra. Dieną įjungtos eglutės nelaikysime. Kadangi kalėdiniu laikotarpiu greičiau temsta, norėdami sukurti šventinę nuotaiką, įjungsime tada, kai girliandos bus aiškiai matomos", – kalbėjo E.Šulskė.

Tačiau dar nėra priimti jokie sprendimai. Praėjusią savaitę V.Grubliauskas sakė, kad nenori užbėgti įvykiams už akių, tad veikiausiai bus atsižvelgiama ir į miestiečių nuomonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monarchistui

Monarchistui portretas
Tokių ministrų kokius turime dabar ne tik atstovauti, bet ir rodyti niekam negalima. Tai yra visiška gėda..O ta Skaisgirytė kruša Prezidentui protą nukreipdama tik viena linkme - rusofobijos. Kap kokio tvarto kiemsargė..:D) Europa jau baigia atsipeikėti ir mato kad visa ta istorija su rusų invazijos išprovokavimu ir nuolatinis karo kurstymas kišant Ukrainai milijardus, (kurie kaip kalbama - nuolat per pusę išvagiami..) yra rimta bėda kiekvienai ES valstybei verčiamai paklusti globalistų prievartavimui.Gitanas kad ir nekažkas bet bent jau apsirboja trafaretinėm frazėm. Ne taip kap tas gaidys anūkas nuolat krečiantis kvailystes ir kompromituojantis Lietuvą aukščiausiu lygiu. Reikia viską tą cirką greičiau pabaigt, dabartinę valdžią atstatydint. Mūsų valdžios pagrindinis siekis turi būti stabdyt karą ir siekti Taikos, o ne lot ant kiekvieno kampo ant ruso

KLB

KLB portretas
Niekam to šviesų festivalio nereikia,nes tai vienas nusivylimas,o pinigai paleisti vėjais,ypač tokiu metu.Geriau juos išleist tokiai sričiai,kur labiausia reikia.

Čiaupas

Čiaupas portretas
Lempas išjungti, vandenį užsukti, o apatinius skalbti tik prieš valstybines šventes. Tik dūdą pūsti galima bile kada, nes tam nereikia anei aliektros, anei gamtinių dujų. Gražus bus mero Grubliausko saulėlydis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių