Apklausa: kas penktas Lietuvos vaikas nemoka plaukti

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistams atlikus 5–7-tų klasių moksleivių apklausą paaiškėjo, kad kas penktas vaikas – nemoka plaukti. Statistika rodo, kad tokio amžiaus vaikai skęsta dažniausiai, todėl Klaipėdoje nutarta surengti nemokamas plaukimo treniruotes vaikams.

Klaipėdos  visuomenės sveikatos biuro specialistai apklausė beveik 4-ris tūkstančius vaikų. Paaiškėjo, kad plaukti nemoka kas penktas apklaustas vaikas. Labai gerai mokantys plaukti teigė maždaug ketvirtadalis moksleivių. Statistika rodo, kad tokio amžiaus vaikai skęsta dažniausiai, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

„Kai tėvai yra darbe, tie paaugliai eina prie tvenkinio ar prie jūros, prie ežero ir maudosi be tėvų priežiūros. Ir įvyksta nelaimės, nes jie dar nelabai, kaip čia pasakius, atsargūs vandenyje – jie ten žaidžia, išdykauja, ir gaunasi, kad įvyksta dažnai nelaimės“, – sako Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos specialistas Aleksandras Siakkis.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras nutarė surengti nemokamus savaitės trukmės plaukimo kursus 1–- 8-tų klasių moksleiviams. Pakvietus registruotis – vietų nebeliko per gerą pusdienį.

„Užsiregistravo labai daug mokinių, apie 200 pačią pirmą dieną. Labai didelis antplūdis skambučių ir mes matome, kad poreikis tikrai yra labai didelis ir mes tęsime šias veiklas“, – sako Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistė Dainora Bielskytė.

Dar apie 200 vaikų nemokamai pasimokyti plaukti galės rudenį.

Pernai Klaipėdos paplūdimiuose buvo išgelbėti 33 skendę žmonės – trečdalis iš jų – vaikai. Skaičiuojama, kad Lietuvoje vandens telkiniuose kasmet nuskęsta daugiau kaip 300 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

specialistui

specialistui portretas
Skęsta tie kurie moka plaukt... kurie nemoka -neplaukia.

valio

valio  portretas
klaipėdiečiams 3-is kart valio kada atsibus rūpestingieji Kauno tėveliai ir apmokys kiekvieną vaiką plaukti juk TURIM PASAULINIO LYGIO PLAUKIKĘ

NEMANAU

NEMANAU portretas
kad būtina vaiką versti mokytis plaukti, tai būtų taip, kai sovietmečiu buvo įvesta privaloma mankšta įmonėse, bet daugelis tam priešinosi ir šis kvailumas,kaip dabar plaukimo bumas, pasibaigė. Nereikia propaguoti kvailysčių, bet reikia būti atsargiems visur ir visada ir taip auklėti savo vaikus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių