Apleistas automobilis trukdė visiems: savininkui skirta bauda

Uostamiesčio gatvėse, automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose prie parduotuvių ar kiemuose prie daugiabučių namų, stovi ne vienas automobilis nuleistomis padangomis, išdaužytais langais, be valstybinių numerių.

Išdaužė mašinos langus

Dar vienas toks pastebėtas ir Debreceno g. Gyventojai skundžiasi, esą niekam nereikalinga transporto priemonė ne tik teršia miesto aplinką, užima vietą, bet ir apskritai trukdo eismo dalyviams.

Pasak įrašu "Facebook" grupėje "Tvarkau Klaipėdą" pasidalinusio vyro, mašina šioje vietoje stovi jau ilgą laiką, o neseniai buvo visai suniokota.

"Debreceno gatvėje, prie "Iki" esančioje aikštelėje, jau maždaug pusantrų metų riogso automobilis nuleistais ratais. Iki šiol trukdė tik užimdamas parkavimo vietą, bet pastaruoju metu kažkas itin įsijautė jį niokoti. Kur būtų galima kreiptis dėl jos patraukimo, nes kai aplink mėtosi langų šukės ir stabdžių diskai, tai jau pavojinga tampa ne tik automobiliams, bet ir vaikams ar vedžiojamiems augintiniams", – klausė klaipėdietis.

Kiekvienu atveju informacija tikrinama.

Apie situaciją žino

Po jo pranešimu nuomones pareiškė ir kiti gyventojai. Jų teigimu, mašina nuniokota galbūt po neseniai vykusios Jūros šventės. Kiti teigė, esą toje aikštelėje vietą užima ne viena apleista mašina.

Dar kiti patarė kreiptis tiesiai į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, jo darbuotojai turėtų surasti savininką.

Šio skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas sakė, kad būtent apie šį automobilį jų skyrius jau yra informuotas.

"Viešosios tvarkos skyrius apie šį automobilį žino, jo savininkui už neeksploatuojamos transporto priemonės laikymą bendrojo naudojimo vietoje surašė administracinio nusižengimo protokolą bei paskyrė baudą. Už tokį administracinį nusižengimą gali grėsti ir transporto priemonės konfiskavimas. Jei savininkas nepasirūpins transporto priemone, bus svarstoma dėl šios administracinio poveikio priemonės taikymo", – nurodė L.Lapinskas.

Pranešimų gauna nuolat

Gyventojai, pastebėję neeksploatuojamą transporto priemonę, gali apie ją pranešti savivaldybei arba Viešosios tvarkos skyriui.

"Pranešimų apie apleistas, neeksploatuojamas transporto priemones skyrius gauna nuolat. Kiekvienu atveju informacija tikrinama. Tyrimo metu nustačius, kad transporto priemonė yra neeksploatuojama, jos savininkas traukiamas administracinėn atsakomybėn. Jei tyrimo metu nustatoma, kad transporto priemonė neturi savininko, jo nustatyta tvarka nepavyksta nustatyti, transporto priemonės neįmanoma identifikuoti arba paaiškėja, kad jos savininkas ja galbūt atsikratė ir neketina įgyvendinti savo turtinių teisių į transporto priemonę, Viešosios tvarkos skyrius inicijuoja tokios transporto priemonės nuvežimą", – sakė Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose ir po savivaldybės, policijos ar kitos suinteresuotos institucijos pareigūno rašytinio perspėjimo nesiėmimas priemonių ja pasirūpinti atsieina nuo 70 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai bauda siekia nuo 140 iki 300 eurų su (arba be) automobilio konfiskavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ema

Ema portretas
Taip normalioje valstybeje,bet ne musu.Yra organizacija,jos darbas ieskot po miesta apleistu masinu.Zmones ir taip pranesa,o jie iesko savininku.Tempkit lauk,iskart savininkas atsiras.Neatsiras naikinkit.Jei zmogus zusta,ir neatsiranda artimuju,tai vald,IA laidoja.O cia gelezies gabalas,tuo labiau naikinti

Lengviausias budas Lietuvoje

Lengviausias budas Lietuvoje portretas
Jei trukdo, tai reikia padegti. Greiciau isvez. Normalioje vakaru valstybeje jau senai butu isveztas be jokiu biurokratiniu kliuciu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių