Apleisti automobiliai – taršos šaltinis?

Klaipėdiečiai ir toliau kovoja su teršėjais ir apsileidusiais automobilių savininkais. Viename daugiabučio kieme žmonės pastebėjo, kad iš pusmetį nejudinamo automobilio, kaip spėjama, liejasi alyva.

Klaipėdiečiai piktinasi, kad nejudinamas automobilis ne tik užima vietą kieme, bet dar ir teršia aplinką.

"Jau apie pusę metų Ligoninės gatvėje daugiabučio kieme stovi apleistas automobilis. Viena automobilio padanga nuleista. Iš jo teka neaiškūs skysčiai, galbūt alyva", – teigė gyventojas.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Gintaras Lasickas žadėjo gyventojų skundą patikrinti.

"Paaiškėjus, kad automobilis yra apleistas ir nenaudojamas, nustatysime jo savininką ir įspėsime patraukti transporto priemonę. Jeigu nuvykę pamatysime, kad iš automobilio teka skysčiai, nedelsiant informuosime Aplinkos apsaugos agentūrą", – kalbėjo G.Lasickas.

Į aplinką iš automobilių patekę teršalai gali sukelti pavojų ne tik gamtai, bet ir žmonių sveikatai, tapti įvairių ligų priežastimi.

Administracinių nusižengimų kodekse už atliekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų nevykdymą numatomos baudos.

Už aplinkos užteršimą mažesniu kaip šimtas kubinių decimetrų pavojingų atliekų kiekiu numatoma bauda siekia nuo 60 iki 140 eurų.

Už didesnę aplinkai padarytą žalą taikomos nuobaudos gali siekti net iki kelių tūkstančių eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mes

Mes portretas
Daugiaaukštės parkavimo aikštelės būtinos , ir kaip technikinį. pažymėjimą turi,taip ir parkavimo vietos..įvesti privalu ,kitaip samoningų neatsiranda,kad niokoja aplinką teršalais..

Anonimas

Anonimas portretas
Airijoje su tokiomis paliktomis masinomis susitvarko labai greitai ir efektyviai. Pirmiausia akyli jaunuoliai pastebi ilgai stovincia nenaudojama masina tai pradziai isdauzo langus, supjausto padangas, o jeigu ir toliau stovi tai PADEGA. Garda del to labai NESIRUPINA ir del to nepersekioja. Automobiliu PRIVALO RUPINTIS ir uz ji atsakyti PATS SEIMININKAS. Jeigu isikis garda tai seimininkas dar gaus DIDZIULE BAUDA. EFEKTYVU. Apleistu lupenu kiemuose, gatvese NEPAMATYSI

Pilietis

Pilietis portretas
Yra kita problema,su tais, kurie numeta savo mašinas kur papuola,palieka ne prie savo namo kuriame gyvena,palieka savo šūdą, kitiem prie namų.Paskiau dejuoja ,subraižė,ar ką padarė,pasirūpink ,laikyk prie savo namo ,nebus problemų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių