Apleistiems pastatams – tūkstančiai iš rezervo fondo

Savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius pradėjo raikyti savo pyragą - rezervo fondą. Per pirmąjį dalijimą iš jo išimta apie 200 tūkst. litų.

Šiųmetis administracijos direktoriaus rezervo fondas yra rekordiškai didelis. Jame yra milijonas litų. Pernai fonde tebuvo 400 tūkst. litų.

Iš šio fondo numatyta finansuoti tokias paslaugas ir darbus, kuriems pinigų nėra numatyta miesto biudžete.

Pirmojo fondo raikymo metu išdalinta apie 200 tūkst. litų. Daugiausia pinigų skirta užkonservuoti apleistus pastatus ir sumokėti už avarijų savivaldybės patalpose pašalinimą.

Miesto tarybos kolegija pritarė, kad 59 tūkst. litų būtų skirti likviduoti buvusios „Smeltės“ mokyklos, esančios Nemuno g. 145, gaisro padarinius. Už šiuos pinigus turėtų būti pakeistos stogo konstrukcijos, uždengtas laikinas stogas, užtaisytos angos, kad pastate neįsikurtų benamiai ir nesukeltų naujų gaisrų.

Beveik 50 tūkst. litų atiteks bendrovei „Delagida“, kuri likvidavo lietaus nuotekų tikslų avarijas Baltijos prospekte ir Joniškės gatvėje.

Apie 10 tūkst. litų bus skirti bendrovei „Lamberta“. Ji savivaldybės pastate pakeitė sprogusį šilumokaitį. Dėl šios avarijos valdininkai porą savaičių buvo likę be karšto vandens. „Lamberta“ taip pat likvidavo ir Civilinės metrikacijos skyriaus pastate įvykusią avariją - buvo sprogę vandentiekio vamzdžiai - ir šalino jos padarinius: pakeitė kilimus, lubas.

19 tūkst. litų iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo numatyta skirti sudegusios vyninės „Metų laikai“ remontui. Už šiuos pinigus ketinama pakeisti stogo dangą. Nudegęs stogas anksčiau buvo uždengtas plėvele, tačiau vėjas ją nudraskė, todėl nuspręsta, kad stogą reikia uždengti tvirčiau.

Pinigų taip pat bus skirta bendrovei „Gatvių apšvietimas“, kad ji susiremontuotų vandalų ar per avarijas nuniokotus gatvių apšvietimo stulpus, įmonei „Sankryža“, kuri pagamino kelio ženklus, draudžiančius įvažiuoti į potvynio zoną, ir bendrovei „Ranga“ už tai, kad ji nuo savivaldybės pastato stogo nuvalė sniegą ir nudaužė varveklius.


Šiame straipsnyje: apleisti pastatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių