Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ taršos

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ taršos – skaičiuojamas į aplinką patekusių teršalų kiekis, aiškinamasi aplinkybės ir priežastys. Baigus tyrimą, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala, sakoma Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pranešime.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad antradienį, apie 8 val., iš Klaipėdos uosto dispečerinės gavo informaciją, jog pastebėtas balzganas Kuršių marių vanduo ties 73 krantine. Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą nustatyta, kad galimai nevalytos nuotekos patenka į Klaipėdos sąsiaurį iš bendrovei „Klaipėdos vanduo“ priklausančio paviršinių nuotekų išleistuvo.

Nedelsiant informuoti bendrovės „Klaipėdos vanduo“ atstovai ir iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija taršos tyrimams atlikti.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ specialistai, apžiūrėję tinklus, nustatė galimą taršos šaltinį – bendrovę „Grigeo Klaipėda“.

Aplinkosaugininkai nedelsdami pradėjo šios bendrovės neplaninį patikrinimą. Nustatyta, kad gamybiniame pastate gamybinės nuotekos patenka į paviršinių nuotekų sistemą. Įmonės atstovams nedelsiant duotas nurodymas nutraukti taršą.

Kaip nurodoma AAD pranešime, pripučiamomis aklėmis apie 16 val. tarša iš „Grigeo Klaipėda“ teritorijos nutraukta. „Klaipėdos vanduo“ atliko likutinės taršos vamzdynuose likvidavimo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

100proc

100proc portretas
kaltų neras , pinigai nesmirda

Neperku ir aš grigėjų jokios produkcijos

Neperku ir aš grigėjų jokios produkcijos  portretas
ir pritariu , kad į seimą grįžus liberaliai daugumai su liberaliu Aplinkos ministru Gentvilu , vis labiau panašėja , kad " baimė teršti dingo " . Savi savus ištrauks ...kaip liberkonservatoriai " traukė " Pavilionį , UŽDRAUSDAMI konservatoriams balsuoti ....Liberalieji siautėja su laisvėmis :)

Me

Me portretas
Trukt už vadžių, vėl iš pradžių... Neperku ir niekada gyvenime savo noru nepirksiu Grigeo produkcijos. Tfu!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių