Aplinkosaugininkai apie nudistų akibrokštą rezervate: tai yra sociopatija

Nudistų akibrokštas pribloškė aplinkosaugininkus – nuogaliai pasigamino nelegalų užrašą „Nudistų pliažas“ ir ne tik įsmeigė jį pajūryje, bet net įsibrovė į rezervato teritoriją.

Norėjo arčiau gamtos

Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų tarnybos specialistai, apžiūrinėdami Plazės gamtinį rezervatą, aptiko smėlyje įbestą ženklą „Nudistų pliažas“.

„To dar nebuvo, kažkokie itin „progresyvūs“ nudistai pasisavino gamtinį Plazės rezervatą, savavališkai užsidėjo savo ženklą ir rezervate įsirengė nudistų pliažą. Tai yra sociopatija. Tie žmonės, kurie nepaiso bendrų taisyklių, tvarkų, įstatymų, yra sociopatai“, – rėžė Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų tarnybos specialistas Erlandas Paplauskis.

Plazės gamtinis rezervatas iš visos pajūrio juostos užima vos kelis kilometrus. Jame lankytis draudžiama, tačiau eiti pačia paplūdimio riba galima.

„Rezervate, pajūrio smėlynuose paplūdimyje, kopose yra tokių gyvūnų ir augalų, kurių rūšis reikia saugoti. Tai ne ta vieta, kur turi būti kojų miškas ir deginimosi patiesalų jūra. Kiekvienas žmogaus vaikščiojimas sugriauna tokias buveines. Smėlynuose gyvena specifinės tik smėlynams būdingos vabalų, drugių, bičių, vapsvų rūšys. Kai kurios jų rausia urvelius, kai kurios moka vikriai užsikasti ir pasislėpti smėlyje“, – paaiškino E. Paplauskis.

Tai yra sociopatija.

Gresia baudos

Už Plazės gamtinio rezervato, Palangos pliažų teritorijoje yra legalus ir įteisintas Nudistų paplūdimys, tačiau kažkam prireikė išskirtinumo – gulyklą įsirengė saugomoje teritorijoje.

„Kažkam gali atrodyti, jog rezervatą valstybė išsigalvojo, kad tai tik teritorija, kad tik būtų draudžiama lankytis žmonėms. Šis rezervatas apima vos kelis procentus viso pajūrio. Pajūriai dažniausiai yra žmonių nutrypiami taip, kad pajūrinės rūšys tampa retos, nykstančios. Tiesiog joms žmonės nepalieka vietos. Kad taip neatsitiktų, visose ES šalyse nors nedideli pajūrio ruožai paliekami gamtai, kur žmonių veikla draudžiama. Tokios teritorijos vadinamos gamtiniais rezervatais“, – paaiškino gamtininkas.

Aplinkosaugininkai primena, kad už rezervato režimo pažeidimą Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 30 iki 150 eurų.

Organų demonstruoti nevalia

Tačiau už lyties organų demonstravimą viešoje vietoje gresia baudžiamoji atsakomybė, nes tai yra viešosios tvarkos pažeidimas.

„Jei užsienyje žmonės yra jau mažiau jautrūs nuogam kūnui, tai mūsų visuomenė to dar gali netoleruoti. Jei kas nors su vaikais pėdintų pajūriu ir išvystų nuogų dėdžių ar tetų būrį, gal ir konfliktas kiltų. Bet reikia pripažinti, kad viešoje vietoje nedera demonstruoti nuogo kūno. O šie piliečiai ne tik sukūrė feisbuko paskyrą, kurioje reklamuoja nelegalų nudistų pliažą“, – šiurpo E. Paplauskis.

Tinklalapio „Google“ žemėlapių paieškoje nuogaliai vietą paplūdimyje jau pažymėjo kaip nudistų pliažą.

„Teko kreiptis į „Google“ kompaniją, siuntėme raštą, kad panaikintų tokią interaktyvią nuorodą“, – pripažino E. Paplauskis.

Ženklą aplinkosaugininkai išmontavo ir parnešė į lankytojų centrą. Apie pažeidimą pranešta Aplinkos apsaugos departamentui, kuris atsakingas už kontrolę.

Patys aplinkosaugininkai gyventojus, išvydusius šiame ruože nuogus žmones, ragina skambinti policijai.

„Kas žinos, ar ten ekshibicionistai ar nudistai? Tegul policija aiškinasi ir kelia baudžiamas bylas už lytinių organų demonstravimą“, – priminė E. Paplauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regi

Regi portretas
Kiek supratau niekas ten nematė ne tik būrių nuogalių, bet ir net vieno vienintelio nepagavo. Kaip ir žalos jokios nepadaryta. Tik tas užrašas. Kodėl čia tokia isterija? Na jei kas pažeidinėja rezervato taisykles, tai bausti reikia nesvarbu ar nuogas ar su kailiniais. O vaikų tada ir į bažnyčią vestis negali nes ten paveiksluose nuogybių būna. Nuogas kūnas laikytas tyru. Adomas su Ieva išvaryti iš rojaus kai susigėdo esantys nuogi. O ekshibicionistai, kurie slėptusi nuošaliame kampe kur itin reta praeivių ir tai tikrai originalūs būtų. Kažkokie davatkiški klykavimai. Kas bus jei kas eis. Ėjom su anglų bobute paupiais netoli Londono ir užėjome porelę veiksme tiesiai ant tako. Aš sutrikau, bobutė tiesiog perlipo jų kojas ir net pokalbio nenutraukė. Yra dalykų į kuriuos nežiūri ir nereaguoja jei nieko blogo nevyksta. Vaikai, kurie labai prigasdinti nuogo kūno, užaugę turi seksualinių problemų. Nors į pirtį vaikus reikia vestis, kad žinotų kaip realus žmogus atrodo, o ne tik fotošopai.

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
Pritariu minciai, kad daug svarbiau tureti svarias marias ir jura, nei stebeti kur gulasi nuoga stora boba... Sakyciau veiklos energijos vektorius ne ten rodo.

taigi

taigi portretas
Man tik šiaip smalsu, kaip poilsio ir pramogų apartamentai po slaptumo skraiste kariniuose poligonuose ,gražiausiose LT vietose susiję su valstybės gynyba?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių