Aplinkosaugininkų taikinys – gyvenamųjų namų krosnys

Uostamiesčio gyventojai ir verslininkai, į savo krosnis kišantys, kas papuola, gali sulaukti baudų. Klaipėdoje įsibėgėjo akcija „Kaminukas“, jos metu tikrinama, ar klaipėdiečiai namų bei įmonių patalpas šildo tinkamu kuru.


 

Uostamiesčio gyventojai ir verslininkai, į savo krosnis kišantys, kas papuola, gali sulaukti baudų. Klaipėdoje įsibėgėjo akcija „Kaminukas“, jos metu tikrinama, ar klaipėdiečiai namų bei įmonių patalpas šildo tinkamu kuru.

Krosnių kūrenimo sezonu uostamiestyje tradiciškai vykdoma akcija „Kaminukas“.

Jos metu aplinkosaugininkai tikrina, ar gyventojai ir verslininkai į krosnis meta tik leidžiamą kurą. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinas paaiškino, kad kūrenti leidžiama tik gerai išdžiūvusias malkas bei kietą sertifikuotą kurą – briketus.

Anot R.Dužino, pasitaiko, kad gyventojai į krosnis verčia įvairias atliekas – dažytą ar lakuotą medieną, plastiką, drabužius, įvairias pakuotes, plokštes.

To daryti negalima, o už draudimo nepaisymą gresia baudos. Piliečiams – nuo 28 iki 57 eurų, o pareigūnams – nuo 57 iki 115 eurų.

Be to, kaip teigiama, skaičiuojama gamtai padaryta žala, kuri priklauso nuo sudegintų atliekų kiekio. Minimali žala – 100 eurų.

Klaipėdos aplinkosaugininkai nuo sausio pradžios, kai startavo akcija „Kaminukas“, surengė tris reidus.

Patikrinimai organizuojami tiek pagal iš anksto sudarytus planus, tiek pagal gyventojų pranešimus apie verslininkų ar kitų gyventojų, įtariama, naudojamą netinkamą kurą.

Netrukus baudos sulauks viena iš buvusios prekybos bazės teritorijoje veikiančių įmonių. Paaiškėjo, kad verslininkai patalpas šildė kūrendami dažytus langų rėmus. Apie šį atvejį aplinkosaugininkams pranešė gyventojai.

Klaipėdiečiai skundžia ne tik verslininkus. Tikrintojus pasiekė ir miestiečių pranešimas, kuriame teigiama, kad vieno Melnragės namo gyventojai į krosnį veikiausiai pila atliekas.

„Tačiau šią informaciją dar reikės patikrinti. Prašysime ir policijos pagalbos, nes į privačią teritoriją mes šiaip ateiti negalime“, – teigė R.Dužinas.

Organizuojant reidus, kurie vykdomi pagal gyventojų skundus, patikrinamos ir aplinkinės teritorijos. Itin atidžiai stebimos garažų bendrijos.

Sausį aplinkosaugininkai apžiūrėjo garažus greta Kaštonų gatvės, Jūrininkų prospekte bei Šilutės plente, tikrintojai užsuko ir į Uosių bei Ąžuolų gatves, kur stebėta, kaip kūrenami privatūs namai.

„Akcija dar tik prasidėjo, bet mes jau turime vieną pažeidėją. Praėjusiais metais tokių atvejų buvo penki“, – teigė agentūros vedėjas. Akcija „Kaminukas“ bus vykdoma iki kovo 20 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
Koks Kaune ploksciu atraizu verslas sukasi tai kitiems po lapais.

Pokriske

Pokriske portretas
Deginu padanga ir geresnio kuro nera.

Acha

Acha portretas
o kad Fortumas pleškina plastika tai nuo to oras tik grynėja?..Klounai tesia pasirodymą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių