Apskrities savivaldybių tinklalapiams – per 2 mln. litų

Už beveik pustrečio milijono litų bus sukurtos naujos visų Klaipėdos apskrities savivaldybių interneto svetainės. Tačiau abejojama, ar savivaldybės bus suinteresuotos išnaudoti technines galimybes bendrauti su gyventojais.

„Šis projektas - vienas paskutinių likviduojamos Klaipėdos apskrities viršininko administracijos pasispardymų. Įtikinome visas apskrities savivaldybės dalyvauti projekte. Jo vertė - 2 mln. 300 tūkst. litų iš ES. Tokių pinigų pačios savivaldybės savo internetinėms svetainėms tikrai nebūtų suradusios“, - įsitikinęs Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

Už šiuos pinigus bus sukurtos septynių savivaldybių interaktyvios internetinės svetainės, kad gyventojai galėtų kur kas aktyviau dalyvauti miestų ir rajonų valdyme. Techninės galimybės leis svetainėse atlikti gyventojų apklausas, skelbti visus dokumentus, tiesiogiai internetu  transliuoti savivaldybių tarybų posėdžius.

„Projektas dar tik startuoja, todėl bus diskutuojama, kokį galutinį produktą sukurti. Tačiau viena aišku, kad bus sukurtas instrumentas aktyviau bendrauti su gyventojais, bet ar valdininkai ir politikai juo naudosis - kitas klausimas. Deja, jie kol kas nelabai supranta, kad su žmonėmis bendrauti yra būtina“, - nuomonę reiškė A.Šulcas.

Sukūrus naujas interneto svetaines atsirastų galimybė jau artimiausiuose savivaldybių tarybų rinkimuose rengti balsavimą internetu. Anot A.Šulco, Klaipėdos apskrities savivaldybės pirmosios galėtų išbandyti balsavimą internetu - pasitikrinti, ar jis būtų populiarus, vyktų sklandžiai.

Naujos Klaipėdos apskrities savivaldybių interneto svetainės turėtų pradėti veikti 2011 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių