Ar Klaipėda – kino provincija?

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę kino gerbėjus Klaipėdoje suburs Europos kino festivalio diena „GoDebut – Go 2019“.

„Medijų uosto“ komanda, siekianti supažindinti Klaipėdos miesto bendruomenę su kino industrija, sukurti jauniems žmonėms terpę įgyti patirties realiomis gyvenimo aplinkybėmis, vis tarsi retoriškai klausia – ar Klaipėda, turėdama vienas seniausių kino tradicijų, netampa kino provincija?

Europos kino festivalio diena „GoDebut – Go“, organizuojama rugsėjo 18-ąją – tai priminimas Lietuvai, Klaipėdos kultūros ir kino bendruomenei apie kino – kaip populiariausios meno srities – nepavydėtiną situaciją uostamiestyje ir kvietimas prisidėti prie judėjimo už tikrai inovatyvią ir modernią Klaipėdą, kurioje norėtųsi gyventi ir jauniems, ir seniems.

Turbūt todėl šių metų festivalio diena gavo priedėlį „Go!” – dėl tos vidinės jėgos ir atsidavimo, kai nepaisoma visų nepalankių aplinkybių, trukdančių judėti pirmyn.

Renginys prasidės akcija „Aš tikrai myliu Klaipėdą“ Teatro aikštėje. Akcijos tikslas – atgaivinti klaipėdiečių tapatumą formuojančias erdves, laikmečio ženklus ir simbolius. Ir pirmas organizatorių žingsnis – nuplauti paminklą klaipėdiečiui poetui Simonui Dachui ir jo meilei – Taravos Anikei.

Akcijos tikslas – atgaivinti klaipėdiečių tapatumą formuojančias erdves, laikmečio ženklus ir simbolius.

Šios skulptūros pasirinkimas nėra atsitiktinis – Anikė yra Europos kino festivalio „GoDebut“ pagrindinio prizo simbolis. Reikšminga ir tai, kad šiemet, kai miestas švenčia šio paminklo atstatymo 30-metį, klaipėdiečių iniciatyva pradėtas kurti filmas, skirtas šiai poetinei legendai apie užgimusią meilę Anikei.

Kultūros fabriko kino salėje renginio dalyvių taip pat lauks įdomi diskusija „Miestas – kinui. Kinas – miestui“. Jos metu kartu su kino specialistais, miesto valdžios ir kultūros atstovais bus aptartos Lietuvos kino aktualijos, apžvelgta kino situacija Klaipėdoje, gvildenamos kino industrijos plėtros galimybės uostamiestyje, analizuojama jos nauda socialiniu, ekonominiu bei kultūriniu lygmeniu.

Po diskusijos renginio dalyviai turės galimybę pamatyti „GoDebut“ festivaliuose Klaipėdoje Anikės prizais apdovanotus filmus, kurie, beje, skina pergales ir kituose Europos bei pasaulio kino forumuose. Be to, VšĮ „Medijų uostas“ partneriai „Nord Baltic“ pristatys savo projekto „Dokumentinė Klaipėda“ filmus.

Galiausiai Europos kino festivalio diena „GoDebut – Go“ bus vainikuota tradiciniu after party socialiniame klube „Raketa“, kuriame visus susirinkusius kino gerbėjus džiugins „Poezijos medžiotojų“ gyvo garso koncertas ir DJ Vlado muzika.

Visi Europos kino festivalio dienos „GoDebut – Go 2019“ renginiai – nemokami.

Programa

Rugsėjo 18 d.

12 val. – akcija „Aš tikrai myliu Klaipėdą“ Teatro aikštėje.

16 val. – diskusija „Miestas – kinui. Kinas – miestui“ Kultūros fabriko kino salėje.

18 val. – geriausių festivalio „GoDebut“ filmų peržiūra Kultūros fabriko kino salėje.

19 val. – „Nord Baltic“ projekto „Dokumentinė Klaipėda“ filmai Kultūros fabriko kino salėje.

20 val. – after party su grupe „Poezijos medžiotojai“ ir DJ Vladu Kultūros fabriko muzikos klube „Raketa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostas

Kostas portretas
TAIP
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių