Ar leisti krauti elektromobilius nemokamai?

Klaipėdos rajone netrukus pradės veikti trys naujos elektromobilių įkrovimo stotelės: dvi – Gargžduose, viena – Vėžaičiuose.

Viena stotelė, kurioje vienu metu gali krautis du automobiliai, Gargždų centre kol kas yra nemokama. Klaipėdos rajono savivaldybė vis dar nėra apsisprendusi, ar leis elektromobilių savininkams ir toliau krauti mašinų akumuliatorius nemokant nė centro už elektrą.

„Neaišku, kiek tos naujos vietos bus populiarios. Siūlytume tris mėnesius leisti krautis nemokamai. Per tą laiką susirinktume informaciją, kokia bus prisidėjimo suma. Šiandien mes mokame galios mokestį ir už sunaudotą elektrą“, – paaiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Vytautas Valantinas.

Po trijų mėnesių bus aišku – kokios sumos kas mėnesį reikės elektros sąskaitoms.

Rajono savivaldybė tuomet turės apsispręsti, ar toliau išlaikys nemokamas automobilių įkrovimo stoteles, ar ieškos operatoriaus tokiai veiklai.

Klaipėdos rajono savivaldybė buvo sulaukusi gyventojų priekaištų. Esą stotelių yra per mažai, o elektromobilių naudojimas nėra skatinamas.

Neaišku, kiek tos naujos vietos bus populiarios. Siūlytume tris mėnesius leisti krautis nemokamai.

„Įrengus tris naujas stoteles ir jas iš karto apmokestinus, kiltų nepasitenkinimas. Formuotųsi nuomonė, kad mes nenorime skatinti elektromobilių naudojimo, o norime užsidirbti“, – pastebėjo V. Valantinas.

Rajono savivaldybė aiškinosi, kokios praktikos vyrauja kitose savivaldybėse.

„Yra mokamų ir nemokamų stotelių. Elektros kainos yra kintamas dalykas. Tačiau po trijų mėnesių bus aišku, kokios yra išlaidos. Jei bus ženklios sumos, tikėtina, kad kažkokią dalį sumos teks rinkti iš gyventojų. Kol kas prie savivaldybės esanti elektromobilių įkrovimo stotelė per mėnesį atsieina 500 eurų. Tai nėra tokia didelė suma“, – patikino V. Valantinas.

Prie savivaldybės esanti stotelė yra lėto krovimo. Naujos įkrovimo stotelės veikiausiai pradės veikti nuo liepos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip visada,

kaip visada, portretas
perka "Mersą", o padangoms pinigų nebeturi, plikomis važinėja.

buduliui

buduliui portretas
jei jums nedave zmona, tai saules elektrine cia ne prie ko. Jums kito specialisto reikia arba keiskit harakteri....

ot buduliai:D)

ot buduliai:D) portretas
pasiskaičiuokit kas tuos elektromobilius gal įpirkt. Vėl išeina kad kompensuosim tik turtuoliams. Net jeigu jūs 10 metų padarytumėt nemokamą įkrovima vistiek masinio naudojimo nesulauksit. Bus gal 10-20 %geriausiu atveju. ELEKTROMOBILIAI IŠPOPULIARĖS TIK TUO ATVEJU JEIGU JIE KAINUOS PORA TŪKSTANČIU. Kitep neapsimoka kap ir saulės ar vėjo elektrinės
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių