Ar pavyks Danės skverą atnaujinti laiku?

Per pusketvirto mėnesio, iki metų pabaigos, pagal planą turėtų būti baigta Danės skvero rekonstrukcija. Tačiau rangovai baiminasi, kad nustatytus terminus gali sujaukti stringantis medžiagų tiekimas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis patikino, kad visi Danės skvero atnaujinimo darbai iš esmės vyksta sklandžiai.

Tačiau, anot savivaldybės atstovo, darbų spartai įtakos daro ir karantinas, ir atsiradę medžiagų tiekimo sutrikimai.

Kuriam laikui buvo visiškai sustojęs akmens gaminių tiekimas iš Kinijos.

"Kalbėjome su rangovu, ir panašu, kad tie klausimai sprendžiami. Mūsų sutartis su rangovu sudaryta iki 2022 m. sausio. Jei medžiagų tiekimas vyks sklandžiai, galimas dalykas darbus bus galima pabaigti dar prieš Naujuosius metus. Tos problemos dėl medžiagų tiekimo yra ne tik Klaipėdos ir net ne Lietuvos bėda", – tvirtino A.Dobranskis.

Danės krantinių ir skvero rekonstrukcija – vienas svarbesnių Klaipėdos miesto projektų. Jam skirta 10,7 mln. eurų.

"Ar gali prireikti papildomų lėšų šiam projektui? Visko gali būti, bet mes turėtume suprasti ir rangovus, kai medžiagų tiesiog nėra arba jos pabrangsta kelis kartus, tai yra tokios aplinkybės, kurių pirkimo metu numatyti nebuvo įmanoma", – teigė A.Dobranskis.

2020 m. sausio pabaigoje Klaipėdos savivaldybės administracija pranešė apie prasidedančius Danės krantinių ir šalia esančio skvero rekonstrukcijos darbus.

Tuomet planuota rekonstrukciją baigti iki 2021 m. liepos, tačiau darbai sustojo ir jų pabaiga nukelta į 2022 m. pradžią.

Galiausiai skveras bei Danės krantinės nuo Biržos tilto iki buvusio TEO pastato turėtų būti sutvarkytos, kaip patraukli viešoji vieta miesto bendruomenei.

Tikimasi, kad tai taps miestiečių ir Klaipėdos svečių mėgstama laisvalaikio praleidimo erdve, kurioje – parkas, šiuolaikiškas fontanas su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis, nedidelė  scena pradedančiųjų atlikėjų pasirodymams, moderni terasa.

Atnaujintame skvere daug erdvės bus skirta vaikams (interaktyvūs žaidimai, riedutininkų parkas, laipynės ir kt.), taip pat – šeimų ar bičiulių poilsiui bei iškyloms miesto parke.  Numatyta vieta, kur bus įrengta lauko kavinė.

Danės skvere nusidrieks ir simbolinė laiko juosta, įprasminanti miesto istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Liūdnaiusia kai matai kad mūsų miesto savivaldybė nekontroliuoja ir netikrina nei darbų kokybės nei miesto tvarkymo procesų

Oh No

Oh No portretas
A Toletas pamižt už tiek liamų bent bus?

Anonimas

Anonimas portretas
Klaustukai.. autorius abejoja
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių