Artėja šildymo sezonas Klaipėdoje: yra gerų žinių

Tradiciškai apie spalio vidurį startuojančio šildymo sezono gyventojai neretai laukia su nerimu: kokios šiemet bus šildymo kainos, ar neteks vaikams darželiuose ir mokyklose šalti dėl nebaigtų trasų rekonstrukcijų. AB „Klaipėdos energija“ šilumininkai tikina, jog jų katilinės šildymo sezonui paruoštos, numatytos vamzdynų rekonstrukcijos – arti pabaigtuvių, o perkamo kuro kainos bent jau sezono pradžioje tikrai yra mažesnės nei pernai, kas leidžia tikėtis ir mažesnių šilumos kainų bendrovės paslaugomis besinaudojantiems klientams.

Šiluma tiekiama visus metus

Nors dauguma gyventojų vis dar įsitikinę, kad šildymo sezoną pradeda ir baigia būtent šilumininkai, iš tikro tai mitas.

„Mes savo katilinėse šilumą gaminame ir klientams tiekiame visus metus. Šildymo sezono pradžia visiškai nepriklauso nuo mūsų. Kiekvieno namo gyventojai patys gali nuspręsti, kada jų butuose pradės šilti radiatoriai. Tereikia susitarti tarpusavyje ir, atsukus sklendę namo šilumos punkte, iš mūsų trasų įsileisti šilumą į pastatą. Šį procesą valdo namo administratorius ar daugiabučio bendrijos pirmininkas. O šildymo sezono pradžią paskelbia savivaldybės administracija, ir nuo tos dienos pradedamos skaičiuoti kompensacijos jas gaunantiems asmenims. Mes, energetikai, tik informuojami, kiek mokyklų, darželių, ar daugiabučių namų pradėjo šildytis, ir tuomet žinome, kad reikia pagaminti ir patiekti miestui daugiau šilumos“, – aiškino Rolandas Baltuonis, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.

Biokuro katilo kūrykla prieš valymą. Klaipėdos energijos nuotr.

Pasiruošimo darbai – iki spalio 1 d.

Visas šilumos gamybos ūkis, susidedantis iš katilų, vamzdynų, cirkuliacinių siurblių, kuro padavimo ir kitokios valdymo įrangos, kaip ir bet koks mechaninis įrenginys, dėvisi ir genda. Todėl pasiruošimą naujam sezonui šilumininkai pradeda pavasarį, tik pasibaigus intensyviajam šilumos gamybos ir tiekimo periodui. Pirmasis darbas – padidintu slėgiu išbandyti šilumos trasas, kad būtų identifikuotos silpniausios, susidėvėjusios sistemos vietos.

Šiemet Klaipėdoje hidrauliniai bandymai pirmąkart buvo atliekami per šešis, o ne per du etapus, dėl ko vartotojams šilumos tiekimo nutraukimas ženkliai sutrumpėjo.

Biokuro katilo kūrykla po valymo. Klaipėdos energijos nuotr.

„Klaipėdoje vykdant hidraulinius bandymus gedimų nustatyta ne daugiau nei įprastai. Šie defektai jau pašalinti, trasos paruoštos tiekimui, liko tik dvi atkarpos, kur rekonstruojame vamzdynus. Pagal suplanuotą darbų grafiką šilumos tinklų tvarkymas tarp Statybininkų pr. - Rambyno g. 18 ir Turgaus a. 2 bus užbaigtas iki šildymo sezono pradžios“, – pasakojo Darius Zakarauskas, AB „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas

AB „Klaipėdos energija“ katilinėse profilaktiniai įrangos paruošimo darbai irgi atlikti arba baigiami.

„Kas yra naudojęsis kad paprasčiausiu griliu, puikiai žino, kaip greitai suodžiais ir degėsiais pasidengia su kuru ir ugnimi kontaktuojančios dalys. Tad ir mūsų katilinėse visi įrenginiai - šilumos gamybos katilų kūryklos, ardynai, filtrai – iki šildymo sezono yra preciziškai išvalomi, paruošiami nuolatiniam darbui“, – aiškino Erlandas Kidolius, AB „Klaipėdos energija“ Energijos gamybos tarnybos vadovas.

Padaugėjo klientų

Pernai, drastiškai pabrangus gamtinėms dujoms, AB „Klaipėdos energija“ sulaukė rekordinio interesantų, panorusių naudotis bendrovės centralizuoto šildymo paslaugomis, skaičiaus. Tendencija, kad centralizuotas šildymas mieste išlieka populiarus, stebima ir šiemet.

Šią vasarą prie Klaipėdos miesto centralizuotų šilumos tinklų prijungtas automobilių servisas, keli daugiabučiai namai, naujas prekybos centras.

Beje, energetikai primena, jog prieš prasidedant šildymo sezonui, iki rugsėjo 15 d., pastatų valdytojai turi pasirūpinti savalaike pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų patikra bei Pastato parengties šildymo sezonui aktų kopijas pateikti el. paštu PSIG@klenergija.lt.

Daugiau informacijos apie pastatų parengimą šildymo sezonui rasite: https://www.klenergija.lt/informacija-del-sildymo-sezono-pradzios-ir-pastatu-parengties-sildymo-sezonui/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nejuokaukite
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių