Artėjant mitingui Klaipėdoje – pareigūnų įspėjimas: į pažeidimus reaguos griežtai

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje planuojamas dar vienas skiepų priešininkų mitingas. Klaipėdos policija ragina protestuotojus laikytis viešosios tvarkos ir tikina, kad į nesantaikos kurstymą reaguos griežtai.

„Rugsėjo 10 d. planuojamas mitingas Klaipėdos mieste. Gerbiame gyventojų demokratinę teisę rinktis ir išsakyti savo pozicijas, tačiau prašome tai daryti laikantis Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo bei viešosios tvarkos taisyklių. Policijos pareigūnai griežtai reaguos į viešosios tvarkos pažeidimus ar nesantaikos kurstymą. Savo pozicijas renginio metu išsakykite gerbdami kitus asmenis, o saugodami kitus laikykitės atstumų, nesibūriuokite. Viso renginio metu Klaipėdoje budės itin gausios pareigūnų pajėgos, komunikuojame su renginio organizatoriais, o jums prireikus pagalbos – prašome kreiptis į policijos pareigūnus“, – rašoma pranešime.

Kaip portale rašyta anksčiau, mitinge veikiausiai bus paliestas ne tik galimybių paso klausimas. Internete paskleista žinia: „jeigu valdžia neišgirs žemaičių, neatmetamas variantas, kad žemaičiai svarstys atsiskyrimą nuo Lietuvos“. Maža to, tam reikalui sukurta ir vėliava, beveik tokia pat, kokią naudoja Rytų Ukrainos separatistai.

Savo pozicijas renginio metu išsakykite gerbdami kitus asmenis, o saugodami kitus laikykitės atstumų, nesibūriuokite.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus patarėjas Marius Pankevičius anksčiau šią savaitę patvirtino, kad rugsėjo 10 dienai yra išduotas vienas leidimas mitinguoti 500 žmonių.

Mitinguotojai ketina kviesti miesto merą Vytautą Grubliauską, bet jis serga ir turi nedarbingumo pažymėjimą. Šiuo metu V. Grubliausko darbus dirba vicemeras Arvydas Cesiulis.

Pasiteiravus, ar penktadienį ketina bendrauti su protestuotojais, jis teigė, kad dabar tam labai nepalanki situacija. „Prisimenant faktą, kad Klaipėda yra juodojoje zonoje epidemiologiniu požiūriu, manau, kad aš tokiuose renginiuose turbūt nedalyvausiu, – savaitės pradžioje kalbėjo A.Cesiulis.

Vicemeras patikino, kad jo dienotvarkė penktadienį yra tokia užimta, jog darbą baigs septintą valandą vakaro. „Visą dieną bus labai daug renginių, paskutinis – Jūrų muziejuje. Jeigu turėsiu kvietimą, svarstysiu, ar yra tokia galimybė, bet tai nereiškia, kad tikrai dalyvausiu“, – teigė A.Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Pagrindinis kriterijus turi būti pačio žmogaus apsisprendimas. O jeigu jau įvedinėjat prievartą ir mėtot Valstybės pinigus, tai malonėkite įtikinti argumentuotai o ne tik įsakymu kad reikia ir viskas.Šiap jau nėra nei vieno iš valdžios pusės kuris ,,atsisuktų į žmones veidu"ir pasakytų ką nors įtikinamo tikrai iš širdies. Tik tyčiojasi, rūšiuoja visuomenę ir taiko dvigubus standartus kaip kokiems gyvuliams

bigcatwar

bigcatwar portretas
ka tu proto ubage reguosi? Baigsis pinigai eisi gatviu sluot...

Puiki valdžia

Puiki valdžia portretas
Meras pasiskiepijęs, bet sergantis covid negali. Pavaduotojas politikos mokslų atstovas, esant demokratijos krizei ir planuojamai gyventojų segregacijai su galimybių pasais bei konstitucijos laužymu, negali ateiti pasisakyti nes jam renginukai jūrų muziejuje. Apgailėtina
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių