Pereiti į pagrindinį turinį

Artėjant Valstybės dienai tikrintojų taikiklyje – vėliavos

2012-07-05 05:00
Artėjant Valstybės dienai tikrintojų taikiklyje – vėliavos
Artėjant Valstybės dienai tikrintojų taikiklyje – vėliavos / Vytauto Petriko nuotr.

Artėjant Valstybės dienai klaipėdiečiams derėtų prisiminti apie pilietinę pareigą – prie namų iškelti Lietuvos trispalvę. To nepadariusieji rizikuoja būti nubausti.

Po vasario 16-ąją vykdyto viešosios tvarkos prižiūrėtojų reido paaiškėjo, kad dauguma gyventojų tyčia ar netyčia nepaisė Valstybinės vėliavos įstatymo ir trispalvės neiškelė. Dažniausiai pažeidimai nustatyti naujuose daugiabučių kvartaluose. Kaip pasakojo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė, iš viso tądien buvo užfiksuota per 100 oficialių pažeidimų, tačiau tvarkos prižiūrėtojams buvo ne darbo diena, todėl baudų jie neskyrė.

Tvarką nuspręsta sugriežtinti. Tad kovo 11-ąją uostamiestyje jau patruliavo keli ekipažai, kurie tikrino, ar ant visų pastatų kabo vėliavos.

K.Vintilaitė įsitikinusi, kad tvarkos sugriežtinimas pasiteisino – po kovo 11-osios pažeidimų užfiksuota nemažai, tačiau, juos sugrupavus pagal administracinius vienetus, surašyta tik 30 protokolų. Tad rengiamasi naujoms patikroms. Ypač akylai bus stebimi tie gyventojai ir įstaigos, kurie jau buvo nubausti.

Šiuo metu šalyje galiojantis Valstybinės vėliavos įstatymas įpareigoja visas įmones ir privačius asmenis ant pastatų iškelti trispalvę valstybinių švenčių dienomis – vasario 16-ąją, kovo 11-ąją ir liepos 6-ąją.

Už šios pareigos nevykdymą gyventojams ir įmonėms gresia administracinė atsakomybė – baudos gyventojams nuo 10 iki 30 litų, įmonėms – dvigubai didesnės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų