Pereiti į pagrindinį turinį

A.Šimkaus kėdė tuščia neliks

2009-05-22 11:35
Kol ieškoma naujojo Miesto ūkio departamento direktoriaus, juo buvęs A.Šimkus jau pirmadienį stos prieš teismą.
Kol ieškoma naujojo Miesto ūkio departamento direktoriaus, juo buvęs A.Šimkus jau pirmadienį stos prieš teismą. / V.Liaudanskio nuotr.

Miesto ūkio departamento direktoriaus kėdė, iš kurios buvo pašalintas kyšininkavimu įtariamas Alfonsas Šimkus, ilgai tuščia nebebus.

Vakar, paskutinę dieną, kai buvo galima pateikti paraiškas dalyvauti konkurse šioms pareigoms eiti, jau netrūko norinčiųjų.

Iki popietės dokumentus buvo pateikę šeši kandidatai, tačiau konkurse dalyvauti leista tik trims.

"Kiti neatitiko reikalavimų", – sakė Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Danutė Valuckienė.

Tačiau konkursantų gali būti ir daugiau, nes dokumentus savivaldybei buvo galima pateikti iki vakar darbo dienos pabaigos arba juos iki tos pačios valandos išsiųsti registruotu paštu.

"Paraiškų paštu dar galime sulaukti ir šiandien, ir rytoj", – tvirtino D.Valuckienė.

Konkursas užimti Miesto ūkio departamento direktoriaus kėdę paskelbtas jau antrą kartą, nes pirmojo, kuris įvyko maždaug prieš mėnesį, rezultatai buvo anuliuoti.

Dėl to kalti savivaldybės specialistai, konkursantams pateikę ir tokių klausimų, kokių egzamine negalėjo būti. Pavyzdžiui, departamento direktoriaus nereikalaujama išmanyti Biudžeto sandaros įstatymo, tačiau klausimų iš jo egzamine buvo pateikta.

Anuliuotame konkurse užimti A.Šimkaus vietą dalyvavo trys pretendentai. Vienas dirba Palangos savivaldybėje, kitas yra visuomeninės organizacijos pirmininkas, trečias – geodezininkas privačioje bendrovėje. Jų pavardės viešai neskelbiamos.

Ar tie patys pretendentai dalyvaus ir dabar vyksiančiame konkurse, D.Valuckienė neatskleidė, nes viešinti konkursantų pavardžių neleidžia įstatymas.

Konkursas, kurio metu egzaminuojama ir raštu, ir žodžiu, vyks kitą penktadienį. Tą pačią dieną paaiškės ir konkurso nugalėtojas, tapsiantis A.Šimkaus įpėdiniu.

Miesto ūkio departamento direktoriaus kėdė liko laisva, kai pernai rugsėjį A.Šimkui buvo pareikšti įtarimai dėl kelių nusikalstamų veikų, tarp jų – ir dėl kyšininkavimo bei piktnaudžiavimo tarnyba.

Pareiškus įtarimus, A.Šimkus buvo nušalintas nuo pareigų, o vėliau savo noru pasitraukė iš darbo savivaldybėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų