Asociacijai „Klaipėdos regionas“ vadovaus Palangos meras

Artimiausius ketverius metus asociacijai "Klaipėdos regionas" vadovaus Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus. Jis planuoja tęsti iki šiol sėkmingai vykdytus projektus ir didžiulį dėmesį skirti turizmui regionuose vystyti.

Pirmadienį visuotiniame asociacijos "Klaipėdos regionas" narių susirinkime išrinktas naujas jos vadovas.

Septynias – Klaipėdos, Palangos ir Neringos miestų, Kretingos, Šilutės, Skuodo ir Klaipėdos rajonų savivaldybes vienijančiai asociacijai vadovausiantis Š.Vaitkus užklupusios atsakomybės nesibaimina ir žada stiprinti regioninę politiką, turizmo plėtrą.

"Esame didžiulis regionas, kuris vienija turizmo miestus ir kurortus bei visus rajonus. Viena pagrindinių krypčių, į kurią orientuosimės, – susisiekimo gerinimas, taip pat ieškosime galimybių ES teikti bendrus projektus, skirtus visam regionui augti bei plėsti skrydžių geografiją, organizuosime ir turizmo parodas", – teigė Š.Vaitkus.

Palangos meras asociacijos vadovo postą perėmė iš Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, kuris asociacijai vadovavo dvi kadencijas.

Anot Š.Vaitkaus, V.Grubliauskas padarė didžiulį įdirbį, kad regionas sutelktų jėgas bendram tikslui.

"Per paskutinius metus daug teigiamų pokyčių įgyvendinta Tarptautiniame Palangos oro uoste. Savivaldybės susivienijo, skyrė lėšų, ir vietoj trijų skrydžių šiandien turime apie 12. Nuo balandžio keleiviams siūloma dar viena skrydžių kryptis", – pasakojo Š.Vaitkus.

Naujasis asociacijos "Klaipėdos regionas" vadovas optimistiškai žvelgia ir į bendradarbiavimą su išrinktu Lietuvos Respublikos prezidentu Gitanu Nausėda.

"Prezidentas gimė ir užaugo Klaipėdoje. Jam gerai žinomos pajūrio problemos. Tikiu, bendromis jėgomis sieksime, kad regionas suklestėtų", – teigė Š.Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
kas iš to man gero? Ir kam tas 'regionas' įkurtas su visokiais nariais pirmininkais ir t.t? Net aerouosto negali normaliai sureguliuoti o ką jau kalbėt apie susisiekimą.Dar vienas teatras?

Kaunietė

Kaunietė portretas
Bravo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių