Pereiti į pagrindinį turinį

Atgauti vairuotojo pažymėjimą bus sunkiau

2013-01-22 11:47
Atgauti vairuotojo pažymėjimą bus sunkiau
Atgauti vairuotojo pažymėjimą bus sunkiau / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šį savaitgalį įsigalios pakeitimai, kurie jau mėnesį neramina teisę vairuoti praradusius asmenis. Nuo šiol buvę prasižengėliai, norėdami vėl sėsti prie vairo, privalės laikyti teorijos ir praktikos egzaminus sudėtingiausios kategorijos transporto priemonėms.

Iki šiol sunkvežimio ar autobuso vairuotojas, nutvertas girtas prie savo lengvosios mašinos vairo ir dėl to praradęs teises, turėdavo laikyti egzaminus tik B kategorijos transporto priemonėms vairuoti.

Nuo 2013 m. sausio 19 dienos tvarka keičiasi. Asmenys, kurie norės susigrąžinti teisę vairuoti daugiau nei vienos kategorijos transporto priemones, egzaminus laikys pagal vairavimo ypatumus sudėtingiausios kategorijos transporto priemonės vairavimo teisei įgyti.

„Regitros“ Klaipėdos filialo vadovas Saulius Budinas teigė, kad per metus uostamiestyje atgauti teisę vairuoti pareiškia norą ir egzaminus laiko apie 600 vairuotojų.

Šių metų sausį, matyt, sužinoję apie ketinimus keisti tvarką ir daryti ją sudėtingesnę, norintieji atgauti vairuotojo pažymėjimą plūstelėjo į „Regitrą“.

Pastebėta, kad metų pradžioje ne mažiau kaip 15 procentų padaugėjo norinčiųjų susigrąžinti pažymėjimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų