Pereiti į pagrindinį turinį

Atgimė draugystė tarp moksleivių ir studentų

2015-03-26 12:13
Tikslas: renginyje moksleiviams buvo pristatyta KUSS veikla. Tikslas: renginyje moksleiviams buvo pristatyta KUSS veikla. Tikslas: renginyje moksleiviams buvo pristatyta KUSS veikla.

Po ilgo laiko Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) vėl pradėjo bendradarbiauti su Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS). Kovo 20-ąją Klaipėdos universitete vyko moksleivių savivaldų pavasario forumas, kuriame dalyvavo uostamiesčio jaunimo organizacijos ir mokiniai iš daugiau nei 20-ies Klaipėdos miesto bei rajono mokyklų.

Renginyje moksleiviams buvo pristatyta KUSS. LMS MSIC Klaipėdos pirmininkė Laura Masiliauskaitė, paklausta, kodėl nusprendė atnaujinti ryšius su KUSS, nedvejodama atsakė, kad jie yra seni draugai.

„Mes prašome patalpų ir kitos pagalbos, nes Klaipėdos universitetas yra vienas iš nedaugelio universitetų, suteikiantis pagalbą. Dėl šios priežasties laikui bėgant teko susipažinti ir su KUSS nariais“, – tikino L.Masiliauskaitė.

Pirmininkės nuomone, visi moksleiviai po truputį pradeda pažinti organizacijas, bet iš tiesų reikia, kad jie susipažintų ir su aukštesniu lygmeniu – studentais. „Visada smagu, kai KUSS atstovai atvyksta, moksleiviams taip yra skleidžiama žinia“, – džiaugėsi mergina. Paklausta apie ateities planus, L.Masiliauskaitė tikisi bendrų renginių moksleiviams ir galimybių juos supažindinti su studentais bei jų gyvenimu.

„Nevyriausybinės organizacijos vienos kitoms turi padėti“, – pabrėžė pašnekovė.

Antroje renginio dalyje vyko darbas grupėse. KUSS narės Viktorija, Lina ir Renata vedė renginių organizavimo ir marketingo seminarus. Mokymų metu studentės stengėsi perteikti ne tiek teorines žinias, kiek praktines situacijas ir iškylančias problemas.

Studentės džiaugėsi galėdamos pasidalyti turima patirtimi bei įgytomis žiniomis ir tikisi, kad sugebėjo pasiekti kiekvieną moksleivį. Viena renginio dalyvė, po seminaro paklausta apie KUSS, atsakė, kad prezentacija „neužkabino“, bet po mokymų teigė pradėjusi svarstyti apie studijas Klaipėdoje. „Jeigu pavyks studijuoti uostamiestyje, manau, irgi teks įstoti čia“, – sakė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų