Atgimimo aikštę niokoja laikas

Miesto valdžia nebespėja remontuoti Atgimimo aikštės – vis iš naujo tenka priklijuoti nukritusias granitines plokštes. Pabrėžiama, kad aikštę reikia kuo greičiau rekonstruoti, o ne tik kosmetiškai paremontuoti.

"Yra du niokotojai – laikas ir vandalai. Granitines plokštes laikantis cementas paseno, jis yra ir  plokštės atšoka. Viskas sensta ir griūva. Žinoma, prisideda ir riedlentininkai, kurie bando pasivažinėti borteliais", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovas pasakojo, kad aikštė įrengta prieš maždaug 30 metų. Nuo to laiko ji nebuvo kapitaliai remontuota. L.Dūda pabrėžė, kad aikštės vaizdą būtina keisti kuo greičiau.

"Jau seniai patvirtintas detalusis planas, kuriame numatyta, kaip turi atrodyti aikštė. Bet niekas nesiryžta tų sprendinių įgyvendinti. Savaime niekas nepasidarys. Marmuras ir granitas jau atgyvenęs, reikia, kad aikštė atrodytų šiuolaikiškai", – pabrėžė direktorius.

L.Dūdos teigimu, jei aikštė nebus rekonstruojama, vėl ir vėl reikės mokėti pinigus už smulkius remonto darbus. Vadovas prisiminė, kad prieš porą metų aikštei remontuoti buvo skirta apie 100 tūkst. litų.

"Tada buvo daug nukritusių granito plokščių, kurias reikėjo priklijuoti. Jas gali klijuoti kas mėnesį, nes vis nukrinta", – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kiek sykiu rašinėjau ,kad aikštėje reikia pasodinti miesto EGLĘ ,juk specialistai žino ,kaip galima pasodinti ir didesne egle o paskui ji toliau augtu ir nereikėtų kiekvienais metais pirkti už nesamoningas kainas yra viena klomba vot joje ir pasodinti

foto

foto portretas
labai gerai įliustruoja kaip atliekami statybos darbai (kokia čia įmonė?) Panašiai viskas vyksta nuo pat įdėjos ką daryti su ta aikšte. Nežinant ko norima, skelbiami architektūriniai konkursai, organizuojami pokalbiai su visuomene, po to visa info kažkur prapuola, išvadų, apibendrinimų jokių. Kiek jau vien šiemet buvo visokių aptarimų - tik kur tie iki šiol daryti projektai, kas ten blogai, kas gerai ir t.t. O šiaip tai nederėtų ant atraminių sienučių klijuoti, gruntas ir jos pačios peršala ir todėl viskas krenta.Klijuok nors kasmet ir dar ... už 100 000lt. Gal p. Dūda galėtų ir tą "meno kūrinį" - gėlių laivelį išsinešti kur nors nebrangiai?

na

na portretas
uzstatyti tą aikštę irgi būtu durnai, netgi negalima. Pristatė kazkokie py...ai K+K debilizmų, patylėsiu toliau. Su pagarba. Klaipėdietis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių