Atgimimo aikštėje – „Subatvakaris tarp kartų“

Gegužės 5-ąją, minint Europos dieną Klaipėdoje, uostamiesčio Atgimimo aikštė virs šokių, dainų ir žaidimų erdve, kurioje pabendrauti bei drauge smagiai praleisti laiką susitiks įvairių kartų klaipėdiečiai.

Klaipėdos Europos informacijos centro – Europe Direct organizuojama šventė „Subatvakaris tarp kartų“ – betarpišką bendravimą tarp kartų skatinantis ir 2012-aisias visoje Europos Sąjungoje paskelbtų vyresnių žmonių aktyvumo bei kartų solidarumo metų aktualijas atspindintis renginys.

Pasak renginio organizatorės, Klaipėdos Europos informacijos centro – Europe Direct vadovės Dalios Urbutytės, šventėje dalyvauti kviečiami ir brandaus amžiaus klaipėdiečiai, ir jaunimas, susibūrę į meno kolektyvus, klubus ar nepriklausiantys jokioms organizacijoms.

„Svarbiausias netradicinio renginio tikslas – atsigręžti į tradicines lietuviškas vertybes, atrasti tai, kas šiandien aktualu visoms kartoms ir suteikti galimybę joms pabendrauti, pasidalinti patirtimi, geriau pažinti vienas kitą. Juk taip retai būna viešų renginių, skirtų ir jauniems, ir vyresniems žmonėms“,- sakė D.Urbutytė.

„Subatvakaris tarp kartų“ Atgimimo aikštėje prasidės vidurdienį ir truks iki 15 val. Šventėje muzikuos „Senoliai ir „Joginta“, nebyliomis teatrinėmis provokacijomis intriguos Aleksas Mažonas ir Klaipėdos mimų trupė, senuosius lietuvių liaudies bei šiuolaikinius žaidimus kvies žaisti Jonas Kavaliauskas ir Klaipėdos valstybinės kolegijos folkloro teatras „Aitvaras“.

Renginio akimirkas ir draugiškus kartų šaržus fiksuos jaunimo organizacijos „Kultūros raktas“ menininkai, o akcijoje „Apsikabinkime! FREE HUGS!“ šventės dalyviai vienas kitam perduos palaikymą ir draugiškumo jausmą.

Šventėje bus ne tik pramogų, viktorinų, prizų, bet ir galimybė gauti naudingos informacijos. Atgimimo aikštėje įsikurs mobilus LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos priimamasis. Jame ministerijos specialistai  klaipėdiečiams teiks konsultacijas socialiniais, darbo bei ES paramos klausimais ir padės spręsti opias užimtumo, socialinio draudimo, išmokų problemas, kurios šiandien aktualios tiek jauniems, tiek pagyvenusiems žmonėms.

„Subatvakarį tarp kartų“  vainikuos visų šventės dalyvių bendros kūrybos akimirka – gėlių sodinimo akcija. Specialioje formoje  bus kuriama tūrinė skulptūra  „Žemės rutulys – kartų simbolis“, taip siekiant atkreipti dėmesį į žemę, kuri vienodai dosni įvairių kartų ir skirtingų tautybių žmonėms.

Klaipėdos Europos informacijos centras – Europe Direct kviečia aktyviai dalyvauti nemokamame renginyje, drauge su visais europiečiais pažymint Europos dieną ir tokiu būdu prisidedant prie fundamentalių vertybių puoselėjimo.

Renginys vyks šeštadienį nuo 12 iki 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių