Pereiti į pagrindinį turinį

Atminimo lentos - pagalba legendas kurianties gidams

2012-11-21 15:00
Atminimo lentos - pagalba legendas kurianties gidams
Atminimo lentos - pagalba legendas kurianties gidams / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdoje reikia kuo daugiau žymiems žmonėms skirtų atminimo lentų, kad gidai galėtų kurti legendas turistams.

Tokia logika vakar vadovavosi uostamiesčio politikai, vienbalsiai pritarę dviejų žinomų žmonių įamžinimui mieste.

Klaipėdos dramos teatras jau prieš kurį laiką buvo kreipęsis į Klaipėdos savivaldybę, prašydamas leidimo įamžinti vieną žymiausių uostamiesčio aktorių – Vytautą Kanclerį.

Jam skirtą atminimo lentą norima pritvirtinti prie Teatro g. 3 esančio namo. Tačiau jis yra privatus, todėl tokiam, nors ir kilniam žingsniui, reikalingas savininko sutikimas.

„Tam, kad Dramos teatras galėtų tęsti tai, ką užsibrėžęs, turi gauti miesto tarybos pritarimą leisti įamžinti V.Kanclerio atminimą, o jau tada galės tartis su pastato savininkais“, – aiškino Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Pakalniškis.

Prašymą įamžinti žinomą poetą Henriką Radauską, kuris tik metus dirbo uostamiestyje – Klaipėdos radiofone diktoriumi, paprašė Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyrius.

„Aišku, H.Radauskas nėra Maironis, tačiau jis tikrai iškilus žmogus, kuris nusipelno būti įamžintas Klaipėdoje, nors čia praleido ir mažai laiko“, – svarstė V.Pakalniškis.

Atminimo lentą H.Radauskui norima pakabinti prie Klaipėdos centrinio pašto pastato arba jo viduje, nes čia ir dirbo poetas.

„Pastatas privatus, H.Radausko atminimo įamžinimo iniciatoriai jau stengiasi gauti leidimą, kad atminimo lenta atsirastų, tad jiems svarbi ir miesto tarybos pozicija“, – teigė V.Pakalniškis.

Socialinių reikalų komiteto nariai tvirtino, kad reikia pritarti visiems prašymams įamžinti žinomus žmones. „Taip mieste bus įdomiau, gidai galės kurti legendas“, – samprotavo miesto tarybos narys N.Čapas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų