Atnaujins į paplūdimius vedančius takus

Iki kito vasaros sezono planuojama atnaujinti takų, einančių į centrinį Smiltynės ir Girulių paplūdimius, betonines sieneles. Šių objektų sutvarkymo projektai beveik baigti.

Pastarieji buvo pristatyti miesto valdžios atstovams ir suinteresuotiems asmenims.

Pasak Klaipėdos miesto mero pavaduotojo Artūro Šulco, pagrindinių takų į Smiltynės ir Girulių paplūdimius betoninės sienelės, kurios įrengtos prieš maždaug 40 metų, jau nusidėvėjusios tiek fiziškai, tiek morališkai.

Pažymėta, kad per laiką yra išsijudinę statinių pamatai, sienelės pasvirusios ir gali nugriūti.

"Šie paplūdimiai yra gausiai lankomi poilsiautojų. Norisi sutvarkyti takus, kad atrodytų estetiškai. Taip pat šiais takais naudojosi įvairios tarnybos. Su savo technika į pliažus važiuoja prižiūrėtojai, ugniagesiai, miškininkai. Ir jiems turi būtų patogu, kad technika ne tik galėtų įvažiuoti, bet ir apsisukti. Bandome suderinti šiuos dalykus", – tvirtino vicemeras.

Numatyta atnaujinti betoninių sienelių konstrukcijas, takų dangą, pastaruosius pritaikyti neįgaliesiems, įrengti normalų apšvietimą. Darbams ketinama pasirinkti kuo natūralesnes medžiagas.

"Girulių ir Smiltynės situacijos skirtingos. Smiltynės paplūdimys patenka į Kuršių nerijos nacionalinio parko, UNESCO saugomą teritoriją. Ten draudimų daugiau nei blusų šunyje. Kuršių nerijos nacionalinio parko pritarimą pavyko gauti. Giruliuose reikalavimai mažesni, bet ten yra pajūrio juosta. Tad draudimų taip pat netrūksta", – komentavo vicemeras.

Pasak A.Šulco, takų ir betoninių sienelių projektus liko užbaigti ir bus galima kreiptis dėl statybas leidžiančio dokumento. Sulaukus pastarojo, ketinama skelbti rangovo konkursą.

"Tikėtina, kad iki kito sezono takai ir šių betoninės sienelės bus atnaujintos", – vylėsi vicemeras.

Analogiški keliai su sienelėmis veda ir į kitus miesto paplūdimius, tačiau šių būklė geresnė.

A.Šulcas teigė, kad pastaruosius atnaujina pati pliažus prižiūrinti biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai".

"Kituose takuose nėra tiek problemų, kaip Smiltynės ir Girulių pagrindiniuose paplūdimiuose", – palygino vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
žardės žiede dar panaikino pėsčiųjų perėjas, bet pastatė šviesoforą į banką kurį irgi jau panaikino,

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

naujina naujina

naujina naujina portretas
o kai eini i papludimius nieko nesimato.Tik senos sutreše lentos.5 o gal daugiau metu senumo.Ar seniai (dar prie lito) ėmė milijonines Europos paramos sumas tiems papludimiams?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių