Atnaujintose patalpose – turiningas laikas

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubas "Žuvėdra" šventes pasitinka atnaujintose patalpose. Klubo lankytojai – įvairaus amžiaus klaipėdiečiai – čia gali užsiimti smagiais dalykais ir savo gebėjimus realizuoti praktikoje.

Į Herkaus Manto gatvę persikėlusi "Žuvėdra" šiandien veikia visu pajėgumu. Vaikams siūloma trylika skirtingų būrelių – nuo keramikos iki kulinarijos. Visus šiuos užsiėmimus lanko daugiau kaip 400 ugdytinių.

Ypač didelio susidomėjimo sulaukia Atviros vaikų erdvės, kuriose klaipėdiečiai nemokamai žaidžia stalo futbolą, kompiuterinius žaidimus, žiūri filmus ir kitaip poilsiauja bendraminčių būryje. Taip pat padedami mokytojų ruošia namų darbus.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro direktorė Jolanta Budrienė pasidžiaugė, jog antri metai naujoje vietoje veikianti "Žuvėdra" pelnė moksleivių susidomėjimą ir po vienu stogu vos įstengia sutalpinti visus norinčiuosius.

"Čia dėmesys teikiamas ne tik meno, bet ir mokslo sritims, pavyzdžiui, informacinėms technologijoms. Pasireikšti galimybę turi ir mėgstantieji gaminti – savo įgūdžius ir skonio receptorius vaikai lavina kulinarijos būrelyje", – aiškino J.Budrienė.

Klubo veiklai skirtą trijų aukštų pastatą vakar apžiūrėjo ir įvertino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, savivaldybės darbuotojai. Pastarieji turėjo galimybę įsijausti į įstaigos ugdytinių kailį: tapė, sumetė kelias šachmatų partijas, žaidė stalo futbolą.

Pastate naujai įrengtos salės šokiui, muzikai, teatrui, keramikai, yra ir ramioji salė, kur vaikai gali užsiimti namų darbų ruoša ar spalvų terapija. Taip pat esti persirengimo kambarys ar erdvė, skirta tėvų klubui.

Kulinarijai skirtame kabinete klaipėdiečiai mokosi gaminti, keičiasi receptais ir juos išbando. Tiesa, ne tik skanauja, bet ir mokosi valgymo kultūros, maisto patiekimo estetikos.

Informacinių technologijų būrelis "Robotika" vienija visus robotų mėgėjus. Ne pirmus metus jį lankantis Ignas rimtai aiškino apie tai, kaip konstruoja robotus. Su savo draugais jis žada dalyvauti varžybose Klaipėdoje, o vėliau, jei pasiseks, ir čempionate Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ta pati Judita

ta pati Judita portretas
Va tokiems dalykams skirti pinigus, o ne tautiniams rūbams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių