Atokvėpio akimirka – laikas sau ir šeimai

  • Teksto dydis:

Visapusiška kompleksinė pagalba šeimai – toks yra socialinės „Atokvėpio“ paslaugos teikimo tikslas Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.

Požiūris, kad šeimos auginančios vaiką, kuriam nustatyta negalia, su didele meile, nuoširdžiu rūpesčiu ir neišsenkančia kantrybe turi pasinerti į vaiko priežiūrą ir slaugą, ir neatsitraukti nuo vaikelio 24 valandas per parą blėsta. Nes šiandien tėveliams/globėjams suteikiamos plačios galimybės tuo rūpesčiu dalintis su patyrusiais specialistais, kurie užtikrina vaikui kompleksą paslaugų, o tėveliams/globėjams atveria galimybę atsipalaiduoti, skirti laiko sau, savo profesijai, pomėgiams, draugams ir t.t. Jau žinome, kad save tėveliai prisimena, kai priartėja prie jausmų sumaišties, nevilties, depresijos, nuovargio ir pan. Todėl teikdami paslaugą svarbiu aspektu laikome glaudų bendrystės ryšį ir abipusį pasitikėjimą tarp skyriaus komandos ir vaiko artimųjų. Pasitikėjimas stiprina šeimą ir suteikia galimybę pajusti gyvenimo kokybės pilnatvę.

Šūkis „Pailsėję tėvai – laimingi vaikai“ atspindi šios paslaugos tikslą, kuriuo siekiama užtikrinti šeimos gerovę, atsikvėpti nuo intensyvios priežiūros ar slaugos, padėti atgauti energiją ir jėgas, suteikti galimybę skirti laiko sau, darbui bei kasdieniams reikalams. Pastebima, kad šeimos vis dažniau išdrįsta pasinaudoti socialine „Atokvėpio“ paslauga, kuri orientuota į vaiką ir jo poreikius. Atsižvelgiant į tai kiekvienam vaikui taikomas užimtumas, sveikatos priežiūros paslaugų organizavimas, socialinių ir kasdieninių įgūdžių ugdymas. Džiugu, kad atvykę vaikai pakankamai greitai adaptuojasi jaukius namus primenančioje aplinkoje ir mėgaujasi nuostabia gamta. Esamas pušynas, girdimas jūros ošimas, paukščių čiulbėjimas suteikia daugiau spalvų vaiko vidiniam pasauliui, lavėja pažintiniai poreikiai, stiprėja psichosocialinis saugumas.

Trumpalaikės socialinės globos „Atokvėpio“ paslaugą gali gauti kiekviena Lietuvos šeima, auginanti vaiką su negalia iki 18 metų amžiaus. Norinčius pasinaudoti šia paslauga, maloniai kviečiame į BĮ Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namus, įsikūrusius adresu: Turistų g. 28, Klaipėda. Kilus klausimams prašome kreiptis į skyriaus vyr. socialinę darbuotoją telefonu 865775208 arba el. paštu atokvepis@kudikeliai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių