Atrinktos Klaipėdos studentų idėjos: ar jos liks – popierinės?

Klaipėdos savivaldybė atrinko dešimties studentų patraukliausius pasiūlymus miestui, kurie bus apdovanoti. Premijų fondas – 5 tūkst. eurų. Už idėjas Klaipėdai jaunuoliams premijos teikiamos jau trečius metus, tačiau jų pasiūlymai kol kas tebėra popieriuje.

Uostamiesčio savivaldybės administracija jau trečius metus teikia pinigines premijas už miestui aktualius ir pritaikomuosius darbus Klaipėdos aukštųjų mokyklų absolventams.

Premijos dydis – 500 eurų, šių metų prizinis fondas – 5 tūkst. eurų.

Dienraščio žiniomis, šiemet buvo pateikta 13 pasiūlymų. Vakar komisija atrinko geriausius darbus.

"Šito premijavimo tikslas yra, kad kiekviena premija įvertinta idėja būtų įgyvendinta Klaipėdos mieste ir gerintų klaipėdiečių gyvenimą. Sunku pasakyti, kodėl tos idėjos nebuvo panaudotos lig šiol, jei taip iš tiesų yra. Ir šiemet pateikta labai puikių idėjų – viena jų – elektra varomas laivas. Nemanau, kad tie pasiūlymai turėtų likti popieriniai. Nereikėtų rinkti dėl rinkimo. Geriausi projektai turėtų būti ir įgyvendinti", – įsitikinusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Pernai ir užpernai buvo premijuota po 15 pretendentų. Tačiau, dienraščio žiniomis, nė viena premija įvertinta idėja Klaipėdoje taip ir nebuvo įgyvendina.

Pernai aukštųjų mokyklų absolventai siūlė, kuriant turistinius maršrutus Vakarų Lietuvoje, panaudoti Lietuvos kultūros paveldą, susijusį su Švedija.

Buvo atliktas Dangės upės pritaikymo vidaus vandenų laivybai galimybių tyrimas, taip pat – nepilnamečių įdarbinimo galimybių Klaipėdos mieste analizė.

Siūlyta formuoti Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos įvaizdį socialiniuose tinkluose, taip pat – Klaipėdos, kaip jūrinio miesto, įvaizdį viešosiose erdvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Tai tik įrodo Klaipėdos miesto vadovų abejingumą miesto ir jaunimo poreikiams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių