Dėl S. Nėries gatvės pavadinimo keitimo atsiklaus klaipėdiečių nuomonės

Uždegta žalia šviesa gyventojų apklausai dėl Salomėjos Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje. Siekiama, kad apklausoje, kuri bus surengta tiek internetu, tiek gyvai, dalyvautų kuo daugiau klaipėdiečių. Vienas variantų – gatvei grąžinti istorinį Stoties gatvės pavadinimą.

Jau gavus Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus palaiminimą, lieka techninės detalės – turės būti išleistas mero potvarkis, suderinamas apklausos tekstas ir skelbiama apklausa.

Dėl S. Nėries gatvės pavadinimo keitimo buvo pasiūlyti keli variantai, be to, patys klaipėdiečiai galės siūlyti ir savo norimą.

Tarp pasiūlymų esą nėra varianto išsaugoti S. Nėries gatvės pavadinimą, nes yra Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos sprendimas, kad gatvė turi būti pervadinta.

Viena versijų – S. Nėries gatvei sugrąžinti istorinį Stoties gatvės pavadinimą, tačiau tokiu pavadinimu yra gatvė Giruliuose, kurią tuomet tektų pervadinti.

Dar yra siūlymas pratęsti K. Donelaičio gatvę iki stoties, panaikinant S. Nėries gatvės pavadinimą.

Vitalijus Juška / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečių apklausa, kuri veikiausiai bus surengta rugpjūtį–rugsėjį, vyks tik dėl S. Nėries gatvės pervadinimo. Dėl Liudo Giros gatvės pervadinimo protokolas jau yra surašytas ir perduotas merui.

Meras pritarė apklausai, žalia šviesa uždegta.

„Meras pritarė apklausai, žalia šviesa uždegta. Tikrai netempsime laiko. Tikslas yra, kad kuo daugiau žmonių sudalyvautų šioje apklausoje. Galės dalyvauti tik klaipėdiečiai. Galės balsuoti internetu ir raštu. Tikslas – matyti bendrą vaizdą, kokia miestiečių nuomonė tuo klausimu“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vadovas Vitalijus Juška.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos balsų dauguma nuspręsta L. Giros gatvę pervadinti Ernsto Vicherto vardu, bet tam dar turės pritarti miesto politikai.

Su represine sovietų valdžia susijusių asmenų gatvių pavadinimus šalies savivaldybes įpareigojo pakeisti ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
PAVADINKIT HITLERIO VARDU....

Vatui

Vatui portretas
o kiti ,,smetoniniai" kurie dabar konserVatų keliami kaip pavyzdžiai? Ko verti? Pvz Galvanauskas ..pasisavinęs (kažkur 1920m) didžiulius Lietuvos pinigus?

Vatas

Vatas portretas
Rusofobai vel neturi ka veikti. Smetona isvis diktatorius nieko nedare tik voge, turetu ji isbraukti is monumentu saraso.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių