Audra Klaipėdoje per daug nepakenkė: mieste buvo ramu

Jau ketvirtadienio vakarą kai kurie gyventojai gavo įspėjamąsias žinutes apie besiartinančią audrą. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmoje nakties pusėje vėjo gūsiai pajūryje galėjo siekti iki 30 m/s. Tačiau didesnių bėdų Klaipėdoje audra nepridarė, nors uosto veikla ir buvo sustabdyta.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas vakar informavo, kad iki 6 val. ryto ugniagesiai kelis kartus vyko šalinti ant važiuojamosios dalies užvirtusių medžių, tačiau ne uostamiestyje, o aplinkiniuose rajonuose.

Pranešimų apie sugadintą turtą ar sužeistus asmenis dėl vėtros nebuvo gauta.

"Klaipėdoje buvo ramu, dėl vėjo nebuvo nė vieno iškvietimo. Buvo 5–6 incidentai Palangoje, Šilutės ir Klaipėdos rajonuose. Visais atvejais ant važiuojamosios kelio dalies buvo nuversti medžiai arba jų šakos, kurias reikėjo supjaustyti ir patraukti nuo kelio. Bet vėjas dar nerimsta, todėl ugniagesiai gelbėtojai pasirengę padėti, kai tik prireiks", – teigė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė Aurelija Maslauskienė.

Dėl kilusios vėtros incidentų neužfiksuota ir Klaipėdos jūrų uoste, tačiau dėl sustiprėjusio vėjo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį uoste buvo ribojama laivyba, nes tuo metu buvo fiksuojami  22 m/s stiprumo vėjo gūsiai, o bangų aukštis jūroje siekė 4 metrus.

Direkcija įspėjo visus Klaipėdos uosto naudotojus apie būsimas oro sąlygas.

Išoriniame reide įplaukti į uostą vakar laukė vienas laivas, išplaukti iš uosto dėl stipraus vėjo negalėjo du laivai.

Pagal oro prognozes stiprus vėjas turėjo išsilaikyti iki penktadienio vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių