Pereiti į pagrindinį turinį

Auka varguolius pasiekė pavėluotai

2012-04-24 21:06
Auka  varguolius  pasiekė  pavėluotai
Auka varguolius pasiekė pavėluotai / Vytauto Petriko nuotr.

Dar prieš Velykas „Maisto bankui“ skirtoje dėžėje palikusi visą krepšį vaišių vargingoms šeimoms klaipėdietė nemaloniai nustebo pamačiusi, kad ir po poros savaičių jos nupirkti produktai tebegulėjo permatomoje dėžėje.

Klaipėdietė Dalia Jampolskienė prieš didžiąją šventę nusprendė pasidalyti su sunkiai besiverčiančiais klaipėdiečiais skanėstais, kad Velykos jiems būtų bent kiek linksmesnės.

Moteris nupirko ne tik miltų, kruopų bei kitų būtiniausių maisto produktų. Ji nepagailėjo pinigų ir saldumynams, kondensuotam pienui, saldainiams.

„Nors pati nesu turtuolė, labai norėjau, kad šventė bent vienai šeimai būtų sotesnė. Prie kasos mokėjau už pilną pirkinių krepšelį. Tiesa, kai sudėjau produktus į „Maisto banko" dėžę, ji atrodė apytuštė, nes buvo tik mano nupirktieji. Buvo apmaudu, kai ne tik prieš šventes niekas neišėmė mano dovanų, bet ir kitą bei dar kitą savaitę“, – pasakojo moteris.

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ savanorių koordinatorius Vakarų Lietuvos regionui Raimondas Danupas tikino, jog savanoriai prekybos centruose dirba tik tada, kai paskelbiama akcija ir žmonės raginami pirkti ir aukoti produktus.

Kitu laiku prekybos centruose „Rimi“ esančios aukojimo dėžės ištuštinamos kartą per porą savaičių. Būtent todėl ir prašoma aukoti negendančių maisto produktų.

„Manau, galėjo būti, kad mūsų žmonės buvo neseniai apsilankę parduotuvėje, kurioje produktus aukojo klaipėdietė. Apmaudu, kad prasilenkėme, tačiau galime patikinti, kad moters paaukoti produktai pasiekė vargstančius, nors ir po švenčių“, – tikino R.Danupas.

Koordinatorius pasakojo, kad kas dvi savaitės „Maisto banko“ dėžės lankomos taupant degalus.

Daugiausia produktų savanoriai randa padėtų aukų dėžėse Liepojos gatvėje, prie Taikos bei Baltijos prospektų sankryžos esančioje parduotuvėje.

R.Danupas susisiekė su D.Jampolskiene, padėkojo jai už paaukotą maistą ir patikino, jog produktai jau išgabenti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų