Aukų beglobiams gyvūnams rinkėjus lydi klaipėdiečių įtarimai

Buvusio karinės žvalgybos ir kontržvalgybos pareigūno Arūno Zagorskio labdaringa veikla Klaipėdoje sukėlė kai kurių miestiečių pasipiktinimą. Kurį laiką įvairiuose prekybos centruose stebėję, kaip A.Zagorskis su drauge renka aukas beglobiams gyvūnams ir našlaičiams, klaipėdiečiai kreipėsi į policiją.

Susekė miestiečiai

Gudrus verslo planas ar iš tiesų už širdies griebianti veikla? Tai dabar teks išsiaiškinti Klaipėdos policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams.

Gyvūnų prieglaudose savanoriaujantys miestiečiai iš karto atkreipė dėmesį į vyriškį ir dailią šviesiaplaukę moterį, kurie įvairiuose prekybos centruose pasistatydavo stalelį su užrašu, kad čia renkamos aukos.

Ant stalelio labdaros rinkėjai buvo pasidėję dvi kartonines dėžutes, apklijuotas lipnia juosta. Į vieną buvo raginama mesti aukas vaikams, į kitą – gyvūnams.

Akylesniems klaipėdiečiams užkliuvo tai, kad šių dviejų asmenų iki šiol nebuvo matyti viešųjų įstaigų "Būk mano draugas" ir "Penkios pėdutės", kurios rūpinasi beglobiais gyvūnais, veikloje.

Užfiksavo nuotraukoje

Gyvūnų prieglaudose savanoriaujantys klaipėdiečiai nufotografavo aukų rinkėjus, kad išsiaiškintų, kas jie tokie yra.

Netrukus socialiniuose tinkluose užvirė karšta diskusija apie savanoriams nematytus labdaros rinkėjus.

Oficialų įgaliojimą rinkti labdarą įstaigai "Būk mano draugas" turinti klaipėdietė Jevgenija šią porelę išvydo prie "Vėtrungės" pasažo.

"Aš jų paklausiau, kokioms įstaigoms renkamos aukos. Buvo paminėtos "Penkios pėdutės" ir mano atstovaujama viešoji įstaiga "Būk mano draugas". Labai nustebau. Paprašiau dokumentų tokiai veiklai", – pasakojo Jevgenija.

Moteris išgirdo atsakymą, kad su viešąja įstaiga "Būk mano draugas" direktoriumi yra susitarta žodžiu dėl aukų rinkimų.

"Čia jau aš įtariau apgaulę, nes mūsų įstaigai vadovauja moteris. Apie savo įtarimus pranešiau policijai", – tvirtino Jevgenija.

Uždraudė naudotis vardu

Įstaigos "Būk mano draugas" direktorė Galina Kučinskienė tuojau pat prisistatė prie labdaros rinkėjų.

"Taip elgtis negalima. Jie renka aukas tų organizacijų, kurios net nežino apie tai, vardu. Su manimi niekas tokios veiklos nederino. Priešingai, kai prisistačiau, su manimi buvo kalbėta pakeltu tonu, aš buvau apšaukta", – susijaudinusi kalbėjo G.Kučinskienė.

Ji dienraščiui patvirtino, kad labdaros rinkėjai jokių aukų viešajai įstaigai nepervedė.

"Aš likau šokiruota. Šie žmonės kišo kažkokius dokumentus ir šaukė, kad jie turi teisę rinkti aukas. Tačiau aš kategoriškai pareiškiu, jog tie žmonės neturi jokios teisės naudotis mūsų įstaigos vardu. Aš esu prieš neaiškų aukų rinkimą popierinėmis dėžutėmis. Neaišku kas ir neaišku, kokiais tikslais tai daro", – tikino G.Kučinskienė.

Ji patvirtino, kad dėl šių žmonių veiklos kreipsis į teismą.
"Tik viešumu galima kovoti. Tegul žmonės žino. Gavome labai daug pranešimų iš miestiečių apie šiuos piliečius. Gyventojai siuntė laiškus ir nuotraukas", – apie situacijos paviešinimą kalbėjo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apgautasis Aruno Zagorskio

apgautasis Aruno Zagorskio portretas
Arunai, kada atsiskaityti zadi??? Esi gi skolingas man virs tukstancio litu. Sia suma prisiteisiau per teismus, dabar visi popieriai sutvarkyti dulka pas anstolius. Zmones, mielieji, nerasykite cia del to lietuvisko pavydo, nes sis atvejis tikrai nieko panasaus neturi! Pasidometi reiktu kiek Arunas is tiesu skolingas ir koks is tiesu AFERISTAS. Nenormalu, kad tokie zmones renka aukas, kai patys nesugeba atsiskaityti, skendi skolose... Arunai, laukiu jau antri metai, kol atsiskaitysi, as gi pensijos negaunu!

roliui

roliui portretas
apie JAKU KAIMA NEJUOKINKIT TEN SENAI NEBERA, DIEVE KOKIE JUS ATSIKIKE.. TURI PATALPAS GYVUNAI SOTUS,MYLIMI.

CHA CHA

CHA CHA portretas
,,Aš nurodau savo sąskaitą todėl, kad paskui skirstau, kam ir kiek pervesti", – pasiaiškino A.Zagorskis.'' Jo, jo.. surenku t8kstant5, o pervedu simta ,-pakaks, svarbu 5mituoju ,labdara''. Kaijuos pama2iau ,,NOrfoje''-paklausiau-KAM renkate pinigus? Atsak4-gyv8nams, vaikams. Pasakiau, jog pati paskutinius pinigus skyriu benami7 gyv8n7 maitinimui, tam ir atvykau i Norfos pastate esan2iame Tomas Filips, kur perku maist1 gyv8nams, vyras atsake-DUOKITE ir MUMS pinigeli7.(???). Atsakiau-BEGEDZIAI jus VISISKI .Vietoj to, kad pad4ti man, bent pasiulyti maisto benamiukams nupirkti i6 surinkt7 gyvunu (KOKIU?) ,,labdarai'', jis dar nori i6 manes, mano globojamu benamiuku atimti paskutinius centus.Pasakiau jiems, jog NETIKU , jog jus renkate gyvunams, renkate SAU.Susinervino .
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių