Pereiti į pagrindinį turinį

Iš autobusų stotelių dingo švieslentės

2010-01-26 10:55
Problema: Manto gatvėje esančioje stotelėje buvusi švieslentė nukabinta dėl nutrūkusio elektros tiekimo.
Problema: Manto gatvėje esančioje stotelėje buvusi švieslentė nukabinta dėl nutrūkusio elektros tiekimo. / V.Liaudanskio nuotr.

Penkiose stotelėse nebeliko prieš šiek tiek daugiau nei metus įrengtų švieslenčių, kuriose keleiviams pateikiama informacija, kaip autobusai laikosi grafikų.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog įrenginiai nuimti dėl kelių priežasčių. Stotelėje Manto gatvėje buvusi švieslentė nukabinta, nes nėra iš kur paimti elektros.

"Buvome sudarę sutartį su vienos parduotuvės savininkais, buvo nutiesti laidai iki jų įvado, o mes jiems mokėdavome už sunaudotą elektrą, tačiau parduotuvė išsikėlė. Likome be energijos. Dabar šiose patalpose įsikurs nauji savininkai, bandysime tartis dėl pagalbos", - teigė vadovas.

G.Neniškio teigimu, tokiu principu veikia dauguma autobusų stotelėse įrengtų švieslenčių.

"Naudojamės geranoriškai sutinkančių padėti įmonių įvadais. Tik keliose vietose esame įrengę savo apskaitą. Taip elgiamės dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia turėti savo apskaitą brangu. Taip pat ne visose vietose yra galimybių ją įsirengti", - aiškino direktorius.

Iš kitų keturių autobusų stotelių švieslentės nukabintos dėl gedimų. Įrenginiai laikomi įstaigos sandėlyje. Anot G.Neniškio, rangovai jas suremontavo. Švieslentės, atšilus orams, vėl bus pakabintos stotelėse.

Iš viso mieste yra įrengta septyniolika švieslenčių.

G.Neniškio teigimu, stringa ir kita autobusų įranga: komposteriai, įgarsinimas. Jis negalėjo pasakyti, kada Elektroninio bilieto ir keleivių informavimo sistema, kuri pripažinta tinkama naudoti liepos 1-ąją, viešajame transporte veiks be trikdžių. Klaipėdoje šis projektas atsiėjo 2,7 mln. litų.

"Judame po truputį į priekį. Rangovams pranešame apie gedimus, šie atvažiuoja remontuoti. Vėl sugenda, vėl pranešame. Vargstame ne tik mes, bet ir Vilnius, Kaunas", - teigė vadovas.

Anot jo, šiuo metu veikia apie 60-70 proc. visos įrangos. Dėl likusios kyla įvairių problemų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų