Avarinės būklės sporto salės Klaipėdoje greitai nebeliks

Visai netrukus prasidės sporto salės Pilies gatvėje griovimo darbai. Jos vietoje bus praplėsta automobilių stovėjimo aikštelė, atsivers vaizdas į piliavietę. Salė – avarinės būklės ir į ją investuoti neapsimokėjo.

Prieš dešimtmetį miestui sporto salę Pilies g. 2A perdavė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Po rimtesnio remonto 2013 m. salę vėl pradėta naudoti, joje iki pat pernai lapkričio treniravosi ir varžėsi tinklininkai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, kad detaliajame plane numatyta salę nugriauti, o sutvarkius teritoriją praplėsti greta esančią automobilių aikštelę.

Esą sporto salių miestui reikia, bet pastatas yra avarinės būklės, laiptinės siena sutrūkusi, būtų reikėję keisti dujinį katilą, todėl nuspręsta statinį griauti.

"Jei salė būtų buvusi geros būklės, niekas jos nebūtų griovęs. Tačiau paskaičiuota, kad reikėtų tūkstančių eurų jos remontui, todėl nuspręsta neinvestuoti", – teigė V.Švedas.

Nugriovimo darbai kainuos 270 tūkst., už tuos pinigus bus praplėsta ir esama aikštelė.

Beje, salė turi didelį rūsį, kurį galbūt būtų galima naudoti kaip slėptuvę, bet nuspręsta kitaip.

"Rūsys buvo daug metų užsemtas vandens, nenaudojamas, jo neliks, rūsys bus užpiltas, vietoj jo bus aikštelė", – patvirtino V.Švedas.

Keturių aukštų sporto salės pastatą nugriauti planuota iki šios vasaros pradžios, bet darbai nusitęsė vėluojant parinkti rangovą.

Aplinkiniams gyventojams kurį laiką teks laikinai susitaikyti su triukšmu ir dulkėmis, atsirasiančiomis ardant konstrukcijas.

Teigiama, kad nugriovus pastatą atsivers vaizdas į piliavietę, bus išlaikytas teritorijos vientisumas, vieta taps patrauklesnė gyventojams bei miesto svečiams.

Greta esančios automobilių stovėjimo aikštelės plotas yra per 3 tūkst. kv. m, ją numatyta išplėsti dar 1,1 tūkst. kv. m.

Įrengus aikštelę, bus pasodinta kalninių pušelių, kitų medžių atsisakyta, kad jie neužgožtų vaizdo į piliavietę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
"Aplinkiniams gyventojams kurį laiką teks laikinai susitaikyti su triukšmu ir dulkėmis, atsirasiančiomis ardant konstrukcijas." Mačiau kaip Turkijoje griovė viešbutį. Pastoviai stovėjo cisterna su vandeliu ir šlakstė griaunamą pastatą. Dulkių praktiškai nebuvo. O mūsų statybininkams "nedaeina" , kad taip galima ( ir turėtų būti ) padaryti ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių