B. Beliajeva: pirmiausia – Hipokrato priesaika

Pretendentė į Metų klaipėdietes akušerė ginekologė Brigita Beliajeva rūpinasi moterų sveikata. Gydytoja stengiasi, kad kiekvienas pacientės apsilankymas būtų apgaubtas dėmesingumu ir rūpesčiu, nekeltų streso, o po vizito neliktų neatsakytų klausimų. Jau keliolika metų Klaipėdoje gyvenanti ir dirbanti medikė skaitytojams pravėrė duris ir į savo asmeninę erdvę.

Apie darbą

Darbas yra mano pašaukimas ir gyvenimo kelias. Mano mama yra slaugytoja, tad medicina nuo mažumės man buvo nesvetima, mačiau, kas tai yra. Ir apie gydytojo profesiją vis pagalvodavau, tačiau baigusi mokyklą nusprendžiau studijuoti teisę ir valdymą, bet po metų supratau, kad tai ne man, mano vieta yra kitur. O kad norėčiau būti ginekologė, žinojau jau nuo antro ar trečio medicinos studijų kurso. Ir tai buvo puikus sprendimas, nes darbas man reiškia labai daug, aš juo gyvenu, turbūt daugiau laiko praleidžiu darbe nei namuose. Aš ir operuoju, tad neretai sulaukiu atgalinio ryšio. Buvusios pacientės man parašo, atsiunčia savo augančių vaikučių nuotraukas ir pasveikinimus įvairiomis progomis. Man yra labai smagu, kad galėjau padėti, kad šeimos yra laimingos, kad matau džiuginantį savo darbo rezultatą.

Apie šeimą

Dėl darbo tam tikra prasme nukenčia mano pačios šeima, jie mane mato rečiau, nei turėtų. Šeima – tai artimi, mylimi žmonės – vyras ir du sūnūs, su kuriais galiu atsipalaiduoti, negalvoti apie rūpesčius. Tai – mano sielos ramstis. Esu labai artima ir su savo mama, broliu, kurie visada palaiko gyvenime, kai prireikia.

Apie pomėgius

Kiek anksčiau labai daug skaitydavau, dabar jau kurį metą tam laiko nebėra. Taip pat sportavau, bet irgi užmečiau. Tad, jei pavyksta nors trumpam atitrūkti nuo darbų, keliauju. Kelionėse pamirštu apie darbą, kitus rūpesčius, perjungiu mintis. Nors tų kelionių ir nedaug, bet būna smagu pamatyti naujas vietas.

Apie Klaipėdą

Esu vilnietė. Klaipėdoje nuolatos apsigyvenau 2009 m. po medicinos studijų Kaune. O šiaip į Klaipėdą atviliojo vyras, su kuriuo čia ir susipažinau 11 klasėje moksleivių olimpiadoje. Tai nuo to laiko į pajūrį atvykdavau labai dažnai, kol galiausiai čia ir įsikūriau. Visiškai nesigailiu „netekusi“ Vilniaus šurmulio ir tempo. Didžiausias džiaugsmas man yra jūra, pajūrio gamta, kuri padeda atgauti jėgas po darbų. Klaipėda man asocijuojasi su daug dviratininkų, daugybe sportuojančių žmonių. Tikrai nesigailiu savo sprendimo sostinę iškeisti į uostamiestį.

Gyvenimo kredo

Gyvenimo kredo pirmiausia yra Hipokrato priesaika.

Apie „Metų klaipėdietę“

Manyčiau, Klaipėdoje yra labai daug moterų nusipelniusių pagerbimo, galbūt kandidačių į Metų klaipėdietes sąrašas netgi per trumpas. Šis sumanymas labai šauni iniciatyva. O pati asmeniškai vengiu viešų pagyrimų ir dėmesio, ir dabar, pakliuvusi į dešimtuką, jaučiuosi kiek sutrikusi dėl perteklinio dėmesio. Regis, prieš devynerius metus irgi buvau pakliuvusi į šį sąrašą, tuomet dar buvau rezidentė ir visai nežinoma Klaipėdoje, tada buvo smagus jausmas, kad mano darbus pastebėjo, o dabar norisi pasislėpti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių