Pereiti į pagrindinį turinį

Bado išsekintas kūdikis vėl pateko į ligoninę

2010-11-12 05:00
Gelbėjimas: patekęs į ligoninę išsekęs vaikas penkias dienas buvo reanimuojamas, tačiau netrukus įsižeidęs tėvas dar nepasveikusį kūdikį išsivežė.
Gelbėjimas: patekęs į ligoninę išsekęs vaikas penkias dienas buvo reanimuojamas, tačiau netrukus įsižeidęs tėvas dar nepasveikusį kūdikį išsivežė. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Vos pusmečio sulaukęs ir, kaip įtarta, badu marintas berniukas per kelias dienas kelis kartus keliavo į gydymo įstaigą.

Lapkričio pradžioje socialinių darbuotojų bei medikių įkalbėta viename kaime, Klaipėdos rajone, gyvenanti keturių vaikų mama su jauniausiąja atžala nuvyko į Vaikų ligoninę.

Gydytojai konstatavo, kad vos daugiau nei keturis kilogramus tesveriantis mažylis yra išsekęs nuo ilgalaikio neprivalgymo. Jam diagnozuota daugiau negalavimų.

Palikusi kūdikį medikų priežiūrai, moteris išskubėjo namo, nes nebuvo kam prižiūrėti vyresniųjų vaikų.

Itin uždaro būdo moteris negalėjo paaiškinti, kaip atsitiko, kad jos vaikas badavo ir išseko. Ji prasitarė maitinusi kūdikį mišiniais.

Savaitės pradžioje į namus grįžo moters sutuoktinis ir labai supyko neradęs jauniausio sūnaus. Būdamas labai karšto būdo, vyras užsipuolė ambulatorijos gydytoją ir sukėlė skandalą uostamiesčio vaikų ligoninėje.

Kol kūdikis buvo gydomas Reanimacijos skyriuje, medikai tėvo prie vaiko neleido. Tačiau vos pagerėjo berniuko būklė ir jis buvo perkeltas į Terapijos skyrių, tėvas raštu atsisakė medikų pagalbos ir išsivežė kūdikį namo.

Kai apie tai tapo žinoma Klaipėdos rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojoms, imtasi priemonių grąžinti berniuką į ligoninę.

Žinodami, kokia sunkiai įkalbama ir kategoriška yra šios šeimos galva, vaikų teisių saugotojai nusprendė rasti autoritetą jam turintį žmogų.

Tik geruoju kalbinamas ir įtikinėjamas vyras suprato, kad mažylį būtina grąžinti į ligoninę, ir sutiko jį nuvežti medikams.

Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vakar pareigūnai svarstė, ar apriboti tėvų valdžią vaikui. Kad ir kaip tėvas nenorėjo grąžinti kūdikio į ligoninę, jis buvo įpareigotas tai padaryti.

Tai nelengvas uždavinys, nes šeima, skirtingai nuo kitų, kuriose vaikai būna skriaudžiami, yra tvarkinga ir darni. Kaimynus stebina tik nepamatuota ir mūsų krašte neįprasta vyro valdžia šeimos nariams.

Šios šeimos namuose tvarkinga, vyresnieji vaikai yra prižiūrėti, gerai mokosi.

Kadangi vyras Lietuvoje oficialaus darbo neturi, šeima gyvena iš maisto labdaros. Vyras važinėja uždarbiauti į Vokietiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų