Balsuoti iš anksto – minios

Šįkart išankstiniai rinkimai Klaipėdoje gali tapti rekordiniai. Per pirmąsias dvi dienas uostamiestyje jau balsavo pusantro tūkstančio žmonių. Trečiąją išankstinio balsavimo dieną, norint atlikti pilietinę pareigą, Klaipėdos savivaldybėje teko palaukti ilgokoje eilėje.

Įpusėjo didžioji rinkimų savaitė. Šalies savivaldybėse nuo pirmadienio vyksta išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl dvigubos pilietybės bei Seimo narių skaičiaus mažinimo.

Per šiuos rinkimus bei referendumus rinkėjai pirmą kartą balsuoti iš anksto turi galimybę penkias dienas, o ne dvi, kaip būdavo anksčiau.

Balsavimas iš anksto savivaldybėse rinkimų savaitę organizuojamas nuo pirmadienio iki penktadienio, kasdien nuo 8 iki 20 val.

Trečiąją rinkimų dieną stebino ne tik ilgos balsuoti atėjusiųjų eilės, bet ir beveik pilnos dvi didelės balsadėžės, į kurias sumesti rinkėjų vokai.

Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas teigė, kad per pirmas dvi dienas iš anksto balsavusių rinkėjų skaičius siekė pusantro tūkstančio.

"Srautas nemažėja, trečiadienį ryte pirmieji rinkėjai rikiavosi jau prieš 8 val. Jų tiek pat daug visą dieną, kaip ir antradienį. Galimas dalykas, kad suveikė tai, jog šiais metais išankstiniam balsavimui skirtos nebe dvi, o penkios dienos. Stebėtojų nėra nė vieno, bet jokių pažeidimų nebuvo, nesulaukėme nė vienos pastabos", – tikino A.Gritėnas.

Šįkart rinkėjai turi balsuoti už savo pasirinktą kandidatą į prezidentus, taip pat turi galimybę dalyvauti dviejuose referendumuose. Tad yra trys balsavimo biuleteniai.

Visi trys – skirtingų spalvų, taip siekiama padėti rinkėjams susigaudyti. Pasiimdamas biuletenius žmogus turi pasirašyti už kiekvieną atskirai.

Atsisakyti dalyvauti kuriame nors iš balsavimų rinkėjai turi galimybę neimdami biuletenio.

Per dvi dienas Klaipėdoje prezidento rinkimuose balsavo visi atėję rinkėjai, referendume dėl pilietybės dalyvauti atsisakė 137 rinkėjai, o dėl Seimo narių mažinimo – 319 žmonių. Tai yra kas šešioliktas pilietis nedalyvavo viename ar kitame referendume.

Išankstinis balsavimas vyks iki penktadienio, gegužės 10 d.

Na, o sekmadienį, tikrąją  rinkimų dieną, balsavimas apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 val.

Jei prezidento rinkimuose prireiks antrojo turo, jis bus surengtas gegužės 26-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Com

Com portretas
Seniai laikas įvesti balsavimą internetu, indentifikuojant asmęnybę per banką ar su Parašu sertifikatais. Tai būtų daug saugiau, negu dabar

GD

GD portretas
Tai eikit ir stebekit,kame problema ?

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel nera stebetoju ,o todel ,kd butu lengviau apgauti rinkejus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių