Baltijos jūrą apibėgęs ugniagesys gelbėtojas finišuos Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Penktadienį vakare vilnietis ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas, jau 44 dieną bėgantis apie Baltijos jūrą, kirs Lietuvos sieną ir rytoj, rugsėjo 14 d., 14.00 val., finišuos Klaipėdos Teatro aikštėje. Ugniagesio nuotaika ir savijauta pastarosiomis dienomis puiki. Jis džiaugėsi, jog šiam jo bėgimui visose šalyse buvo skirta daug dėmesio, jį maloniai sutiko ir Kaliningrado srities gyventojai, be to, su kiekvienu žingsniu artėja namai. Paskutinėms bėgimo dienoms Aidas  pasirinko šiek tiek trumpesnes distancijas – jis bėga po 50-60 kilometrų. Šiandien jo kelias driekiasi iš Zelenogradsko į Nidą.

Kiekvieną dieną nubėgdavęs apie 80 kilometrų ir įveikęs 3500 kilometrų, Aidas įrodė, kad žmogaus galimybės yra neribotos. Bėgimą Baltijos pajūriu „Running The Baltic Seaside ECHO Lifestyle“ jis pradėjo rugpjūčio 1 d. Į šią tvirtos valios ir užsispyrimo reikalaujančią kelionę jis buvo išlydėtas taip pat iš Klaipėdos Teatro aikštės.   

A. Ardzijauskas bėgo per 9 Europos valstybes – Latviją, Estiją, Rusiją, Suomiją, Švediją, Daniją, Vokietiją ir Lenkiją. Kartu su juo vyko savanorių komanda, kuri padėjo tvarkyti organizacinius reikalus, rūpinosi nakvyne, gamino valgį, masažavo bėgiko kojas. Aidą  užsienio valstybėse pasitikdavo tų šalių ugniagesiai, sportininkai, miestų vadovai, netgi ambasadoriai.

Kelionėje jam teko pabendrauti su daugybe žmonių ir patirti įvairiausių nuotykių. Sportininko komandą į nakvynę dažniausiai priimdavo užsienio ugniagesiai, su juo kartu kai kuriuos etapus bėgdavo ne tik jie, bet ir garsūs įvairių šalių sportininkai.

Šiuo bėgimu ugniagesys gelbėtojas siekė populiarinti ugniagesio gelbėtojo profesiją, bėgimą ir sveiką gyvenimo būdą,  garsinti Lietuvos vardą jos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu.

Ugniagesiu gelbėtoju A. Ardzijauskas dirba nuo 1994 m. Bėgioti pradėjo 1980-aisiais. Jis yra nubėgęs jau daugiau nei 50 tūkst. kilometrų. Aidas yra apibėgęs tris valstybes – Vatikaną, Gibraltarą ir Lietuvą, įveikęs 17 klasikinių maratonų, 8 kartus dalyvavęs 100 kilometrų bėgimuose, 6 kartus – 101 kilometro, 3 kartus – 50 kilometrų, 2 kartus – 6 valandų bėgimuose. 24 valandų bėgime Aidas yra įveikęs 219 kilometrų, 7 kartus dalyvavo daugiadieniuose bėgimuose. Daugelyje maratonų jis yra užėmęs prizines vietas, iškovojęs daugybę apdovanojimų. Per metus A. Ardzijauskas  nubėga apie 5000 km, vidutiniškai po 17 km kasdien. Pernai A. Ardzijauskas per 24 dienas apibėgo Lietuvą ir įveikė 1200 kilometrų.

Viso bėgimo Baltijos pajūriu „Running The Baltic Seaside ECHO Lifestyle“ metu buvo renkamos aukos žuvusių ugniagesių šeimoms paremti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių