Baltijos jūros pakrantėje – medūzos

Kuršių nerijos paplūdimiuose poilsiaujantys žmonės turėtų suklusti. Pakrantėje pasirodė pirmosios medūzos. Alergiškiems poilsiautojams jos gali sukelti sveikatos problemų.

Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys pasakojo, kad medūzos jau pasirodė, tačiau jų nebuvo daug. Klaipėdos paplūdimių jos dar nepasiekė.

Lietuvos jūrų muziejaus Jūrų faunos skyriaus vedėjas Remigijus Dailidė tvirtino, jog medūzos Aurelia Aurita Baltijos jūros pakrantėje pasirodo kasmet rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Tai priklauso nuo srovių, kurios jas suplaka prie kranto.

„Medūzos pasirodo tai vienoje pakrantėje gausiau, tai kitoje. Pernai palangiškiai buvo labai susirūpinę, šiemet – nidiškiai. Tai priklauso nuo vėjo krypčių“, – pasakojo vedėjas.

R.Dailidės teigimu, medūzos Aurelia Aurita nepriklauso nuodingųjų medūzų grupei ir nėra labai pavojingos žmonėms. Tačiau alergiškiems žmonėms gali sukelti sveikatos problemų.

„Braidyti vietose, kur medūzų yra daug, nerekomenduojama. Alergiškiems žmonėms gali atsirasti odos paraudimai, gali sutinti ir koja. Žiūrint, kokia alerginė reakcija. Nors žmogus nežino, kam yra alergiškas, kol nesusiduria. Tad geriau nebraidyti iki bambos vietose, kur medūzų yra daug“, – tvirtino vedėjas.

Anot R.Dailidės, žmonės medūzas iš karto atpažins. Paprastai jos būna kumščio dydžio. Gali būti ir didesnės ar mažesnės. Tai priklauso nuo, iš kur jos atneštos – druskingo ar gėlesnio Baltijos jūros regiono. Sūresnėse vietose jos būna didesnės, gėlesnėse – mažesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
pritariu tau aurelia aurita cia zurnalistam geriausias interviu[[sveiki pone meduza kodel jus esate cia sako reporteris]]

Aurelia Aurita

Aurelia Aurita portretas
Penkiasdešimt penktą vasarą maudausi jūroje ir niekada man jos netrukdė.Toks jausmas, kad žurnalistams reikia temos, nes liepė vadas.

Ema

Ema portretas
Visaj nebasios tos meduzos, dar pries kelis metus kj mazyte buwau gaudem tas meduzas :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių